Viral Dubai chokoladebar

“Dubai chokolade” eller “Knafeh” er en viral tiktok trend, som fortsat er at finde overalt på de sociale medier (i hvert fald på mit feed 🤭). Efter at have set den éne lækre chokoladebar efter den anden, var jeg nødt til at finde ud af, om det var alt hypet værd. I dette blogindlæg deler jeg min opskrift på Dubai chokolade samt tips og tricks til, at du kan lykkes med chokoladefremstillingen derhjemme.

Dubai chokolade er…

En chokoladebar med en sprød skal af mælkechokolade med fyld af kadayif (filodej i strimler) som er stegt sprødt, og herefter vendt i en pistaciecreme.

Hvad er vigtigt når du skal lave Dubai chokolade?

Chokoladetemperering: Du kan sagtens lave en lækker chokoladebar uden at temperere chokoladen. Dog giver chokoladetemperering en ekstra dimension af sprødhed og det rette “knæk”, og så smelter chokoladen heller ikke så nemt efterfølgende. OBS. Hvis du vælger at temperere chokoladen skal du bruge et digitalt termometer.

Chokoladeform: Du skal bruge en god chokoladeform til denne opskrift, og gerne en lidt dybere form, så fyldet kan være der. Jeg har først eksperimenteret med en silikone brødform, hvilket fungerede fint, men fremover vil jeg dog holde mig til bedre egnede chokoladeforme. Jeg har fundet disse som jeg er meget begejstret for, da de har den perfekte størrelse (affiliate link).

De rette ingredienser

  • En god pistaciecreme: Denne ingrediens er ikke sådan lige at finde i de danske supermarkeder, og jeg har heller ikke haft held med at finde det i etniske supermarkeder. Dit bedste bud er formentlig at bestille det på nettet. Jeg linker her til denne som jeg har brugt (ikke reklame). Pistaciecremen fra Koro kan 100% anbefales, da den har et højt indhold af pistacienødder og så smager den virkelig lækkert.
  • Kadayif: Igen ikke en ingrediens du finder i de danske supermarkeder, men derimod kan du finde den i de fleste etniske supermarkeder. Jeg fandt Kadayif i køleafdelingen til ca. 20 kr for en stor pakke.

Hvis du ikke lige har mulighed for at flyve til Dubai efter en chokoladebar…

Så håber jeg du kan bruge de tips og tricks du finder i dette blogindlæg, så du også kan lave denne fænomenale chokoladebar derhjemme. Det er faktisk ikke så svært, og ikke mindst er det hele indsatsen værd! 🙏

Viral Dubai chokoladebar

Viral Dubai chokoladebar

Opskrift af: Sophie

Alt du skal bruge for at lave den virale “Dubai chokolade” er 4 ingredienser. En fantastisk velsmagende chokoladebar som både er sød, sprød og cremet.

Ret: DessertSværhedsgrad: Øvet
4.6 fra 5 bedømmelser
Personer

5

personer
Forberedelse

30

minutter
Hviletid

60

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 75 gram kataifi/kadayif*

  • 20 gram smør

  • 180 gram pistaciecreme*

  • 250 gram mælkechokolade (gerne knapper, så slipper du for at hakke den)

  • Øvrigt
  • Spiseligt guldstøv eller lignende til pynt

Fremgangsmåde

  • Start med at skære kadayif i mindre stykker.
  • Opvarm smørret i en pande, og tilsæt kadayif. Rør det hele godt rundt.
  • Steg kadayif sprødt og gyldent på panden. Det kan godt tage 5-10 minutter. Hold panden på middel varme, og tilsæt lidt mere smør om nødvendigt. Husk at røre rundt.
  • Når kadayif er helt sprødt og gyldent tages det af panden, og hældes i en skål. Tilsæt pistaciecremen og rør det godt sammen. Stil til side mens du forbereder chokoladen.
  • Temperering af chokolade
  • Hvis du ikke ønsker at temperere din chokolade, kan du blot hoppe dette trin over, og i stedet smelte chokoladen langsomt over vandbad, eller varme chokoladen i mikroovnen ved middel varme i 10 sekunders intervaller.
  • Klargør en gryde og en skål som er større end gryden. Fyld vand i bunden af gryden, men vandet skal ikke ramme skålen. Tilsæt 2/3 af chokoladen til skålen.
  • Bring vandet i kog (uden skålen med chokolade!). Tag gryden af komfuret og sæt skålen med chokolade ovenpå. Rør forsigtigt rundt, og du vil se at chokoladen begynder at smelte.
    Sæt skålen tilbage på gryden, og hold øje med temperaturen til den rammer 45 grader. Det skal helst ikke gå for hurtigt, så fjern skålen fra gryden hvis temperaturen stiger for hurtigt.
  • Når alt chokolade er smeltet, tages skålen af gryden og den sidste 1/3 chokolade tilsættes. Rør forsigtigt rundt, mens chokoladen smelter. Det kan godt tage lidt tid. Når temperaturen rammer 32 grader er chokoladen tempereret.
  • Lav chokoladebaren
  • Klargør chokoladeformen. Hvis du bruger guldstøv eller lignende, tilføjes dette til chokoladeformen først. Hæld derefter halvdelen af chokoladen i formen, og drej formen rundt så chokoladen dækker alle sider. Til sidst vendes formen på hovedet (læg et stykke bagepapir under), så det overflødige chokolade drypper fra.
  • Stil formen i køleskabet i ca. 15 minutter eller til chokoladen stivner.
  • Tilføj nu fyldet og spred det jævnt ud i formen. Slut af med resten af chokoladen og smør det jævnt ud (OBS. det kan være nødvendigt at varme chokoladen op igen under svag varme).
  • Stil hele chokoladebaren i køleskabet til chokoladen har sat sig, og så er den klar til at nydes!

Bemærkninger

  • Opskriften er til én stor chokoladebar som måler ‎25,5 x 13,6 x 2,3 cm. Mængdeforholdene kan ændre sig, afhængigt af hvilken form du bruger.
  • Chokoladebaren bør opbevares på køl.

6 svar til “Viral Dubai chokoladebar”

  1. Sandra Avatar
    Sandra

    Har du en hjemmeside hvor man kan købe alt til denne chokolade

    1. Sophie Avatar

      Hej! Det har jeg desværre ikke, men i blogindlægget linker jeg til nogle af produkterne 😊 Kataifi er en kølevare, så den skal man finde i et etnisk/internationalt supermarked.

  2. Karla Ring Avatar
    Karla Ring

    Hej jeg undrer mig over hvor du har købt din kataifi?

    1. Sophie Avatar

      Hej! Du kan finde Kataifi i etniske/internationale supermarkeder. Det er placeret i køledisken 🙌

  3. hannah Avatar
    hannah

    kan du sige hvilket supermarket man kan købe det i

    1. Sophie Avatar

      Jeg vil mene at de fleste etniske/internationale supermarkeder har Kataifi, eller kan skaffe det 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4.6 fra 5 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk