“Dubai chokolade” eller “Knafeh” er en viral tiktok trend, som fortsat er at finde overalt på de sociale medier (i hvert fald på mit feed 🤭). Efter at have set den éne lækre chokoladebar efter den anden, var jeg nødt til at finde ud af, om det var alt hypet værd. I dette blogindlæg deler jeg min opskrift på Dubai chokolade samt tips og tricks til, at du kan lykkes med chokoladefremstillingen derhjemme.
Dubai chokolade er…
En chokoladebar med en sprød skal af mælkechokolade med fyld af kadayif (filodej i strimler) som er stegt sprødt, og herefter vendt i en pistaciecreme.
Hvad er vigtigt når du skal lave Dubai chokolade?
Chokoladetemperering: Du kan sagtens lave en lækker chokoladebar uden at temperere chokoladen. Dog giver chokoladetemperering en ekstra dimension af sprødhed og det rette “knæk”, og så smelter chokoladen heller ikke så nemt efterfølgende. OBS. Hvis du vælger at temperere chokoladen skal du bruge et digitalt termometer.
Chokoladeform: Du skal bruge en god chokoladeform til denne opskrift, og gerne en lidt dybere form, så fyldet kan være der. Jeg har først eksperimenteret med en silikone brødform, hvilket fungerede fint, men fremover vil jeg dog holde mig til bedre egnede chokoladeforme. Jeg har fundet disse som jeg er meget begejstret for, da de har den perfekte størrelse (affiliate link).
De rette ingredienser
- En god pistaciecreme: Denne ingrediens er ikke sådan lige at finde i de danske supermarkeder, og jeg har heller ikke haft held med at finde det i etniske supermarkeder. Dit bedste bud er formentlig at bestille det på nettet. Jeg linker her til denne som jeg har brugt (ikke reklame). Pistaciecremen fra Koro kan 100% anbefales, da den har et højt indhold af pistacienødder og så smager den virkelig lækkert.
- Kadayif: Igen ikke en ingrediens du finder i de danske supermarkeder, men derimod kan du finde den i de fleste etniske supermarkeder. Jeg fandt Kadayif i køleafdelingen til ca. 20 kr for en stor pakke.
Hvis du ikke lige har mulighed for at flyve til Dubai efter en chokoladebar…
Så håber jeg du kan bruge de tips og tricks du finder i dette blogindlæg, så du også kan lave denne fænomenale chokoladebar derhjemme. Det er faktisk ikke så svært, og ikke mindst er det hele indsatsen værd! 🙏
Viral Dubai chokoladebar
Opskrift af: SophieAlt du skal bruge for at lave den virale “Dubai chokolade” er 4 ingredienser. En fantastisk velsmagende chokoladebar som både er sød, sprød og cremet.
5
personer30
minutter60
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
75 gram kataifi/kadayif*
20 gram smør
180 gram pistaciecreme*
250 gram mælkechokolade (gerne knapper, så slipper du for at hakke den)
- Øvrigt
Spiseligt guldstøv eller lignende til pynt
Fremgangsmåde
- Start med at skære kadayif i mindre stykker.
- Opvarm smørret i en pande, og tilsæt kadayif. Rør det hele godt rundt.
- Steg kadayif sprødt og gyldent på panden. Det kan godt tage 5-10 minutter. Hold panden på middel varme, og tilsæt lidt mere smør om nødvendigt. Husk at røre rundt.
- Når kadayif er helt sprødt og gyldent tages det af panden, og hældes i en skål. Tilsæt pistaciecremen og rør det godt sammen. Stil til side mens du forbereder chokoladen.
- Temperering af chokolade
- Hvis du ikke ønsker at temperere din chokolade, kan du blot hoppe dette trin over, og i stedet smelte chokoladen langsomt over vandbad, eller varme chokoladen i mikroovnen ved middel varme i 10 sekunders intervaller.
- Klargør en gryde og en skål som er større end gryden. Fyld vand i bunden af gryden, men vandet skal ikke ramme skålen. Tilsæt 2/3 af chokoladen til skålen.
- Bring vandet i kog (uden skålen med chokolade!). Tag gryden af komfuret og sæt skålen med chokolade ovenpå. Rør forsigtigt rundt, og du vil se at chokoladen begynder at smelte.
Sæt skålen tilbage på gryden, og hold øje med temperaturen til den rammer 45 grader. Det skal helst ikke gå for hurtigt, så fjern skålen fra gryden hvis temperaturen stiger for hurtigt. - Når alt chokolade er smeltet, tages skålen af gryden og den sidste 1/3 chokolade tilsættes. Rør forsigtigt rundt, mens chokoladen smelter. Det kan godt tage lidt tid. Når temperaturen rammer 32 grader er chokoladen tempereret.
- Lav chokoladebaren
- Klargør chokoladeformen. Hvis du bruger guldstøv eller lignende, tilføjes dette til chokoladeformen først. Hæld derefter halvdelen af chokoladen i formen, og drej formen rundt så chokoladen dækker alle sider. Til sidst vendes formen på hovedet (læg et stykke bagepapir under), så det overflødige chokolade drypper fra.
- Stil formen i køleskabet i ca. 15 minutter eller til chokoladen stivner.
- Tilføj nu fyldet og spred det jævnt ud i formen. Slut af med resten af chokoladen og smør det jævnt ud (OBS. det kan være nødvendigt at varme chokoladen op igen under svag varme).
- Stil hele chokoladebaren i køleskabet til chokoladen har sat sig, og så er den klar til at nydes!
Udstyr
- Chokoladeform2 stk dybe chokoladeforme (affiliate link)
Bemærkninger
- Opskriften er til én stor chokoladebar som måler 25,5 x 13,6 x 2,3 cm. Mængdeforholdene kan ændre sig, afhængigt af hvilken form du bruger.
- Chokoladebaren bør opbevares på køl.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar