Tærtebund (overskudssurdej)

Denne tærtebund med fuldkorn og surdej er både nem at lave og fuld af smag. Den perfekte base til dine yndlingstærter. Prøv den næste gang, du vil imponere med hjemmelavet tærte. Opskriften indeholder bl.a. rapsolie, surdej og fuldkornsmel så den er både mættende og fyldt med næringsstoffer.

Prøv f.eks. tærtebunden i en lækker tærte med spinat og kalkunbacon 🙌

Tærtebund (overskudssurdej)

Tærtebund (overskudssurdej)

Opskrift af: Sophie

Denne tærtebund er nem at lave og så smager den skønt. Opskriften indeholder sunde næringsstoffer fra bl.a. olie og fuldkornsmel.

0.0 fra 0 bedømmelser
Forberedelse

10

minutter
Tilberedning

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel

  • 25 gram fuldkornsmel

  • 50 gram overskudssurdej

  • 3/4 dl rapsolie

  • 1 dl vand

  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Tilsæt hvedemel, fuldkornsmel og salt til en skål. Bland det godt sammen.
  • Tilsæt surdej, olie og vand (tilbagehold dog lidt af vandet), og rør det sammen til en ensartet dej. Hvis dejen er for tør tilsættes det resterende vand.
  • Ælt dejen til en kugle. Dejen kan rulles ud og anvendes med det samme, eller overtrækkes med film og opbevares i køleskabet til næste dag.
  • Når du er klar til at bage tærte, rulles dejen tyndt ud på et meldrysset bord, hvorefter dejen løftes op i tærteformen inden der tilsættes fyld.
  • Tærtedejen behøver ikke at forbage, og bagetiden afhænger af fyldet. Det tager dog typisk 30-40 minutter før en tærte er færdigbagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk