Et sundere twist af en klassiker…
Efter jeg er begyndt at bage kanelsnegle med dadler, har jeg slet ikke haft lyst til at lave den almindelige version. Disse kanelsnegle er helt perfekte efter min mening – lækkert cremet fyld med masser af kanel, og så en sød og cremet glasur på toppen. De er snaskede på den bedste måde! Foruden at de smager skønt, har de også en fin næringsprofil med gode næringsstoffer fra bl.a. fuldkornsmel, dadler og cashewnødder.
Denne opskrift er virkelig værd at prøve hvis du også elsker kanelsnegle, men gerne vil afprøve et alternativ til klassikeren! 🥰
Sundere kanelsnegle
Opskrift af: SophieDisse lækre kanelsnegle smager fuldstændig som klassikeren, men her er fyldet lavet på dadler og glasuren er lavet på cashewnødder.
10
stk2
timer30
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
- Dej
2 dl mælk
1 dl vand (fingervarmt)
25 gram gær
1/2 dl rapsolie
1 æg
75 gram hvid hvede fuldkornsmel
450 gram hvedemel
1/2 tsk kardemomme
1 knivspids salt
- Fyld*
200 gram bløde dadler (vægt uden sten)
85 gram smør
4-6 tsk kanel
1/2 dl vand
- Glasur*
235 gram cashewnødder (usaltet)
1/2 dl lys sirup
1/2 dl mandelmælk
2 tsk vaniljesukker
- Øvrigt
1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
- Start med at sætte cashewnødderne i blød i god tid. De skal minimum stå i 2 timer.
- Forbered dejen ved at opløse gær i vandet. Tilsæt mælk, olie og æg og rør det sammen. Tilsæt fuldkornsmel, hvedemel, kardemomme og salt og rør det sammen i en røremaskine til dejen er glat og ensartet (minimum 5 minutter ved middel hastighed).
- Drys skålen og overfladen af dejen med mel, og dæk skålen til med et viskestykke. og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1-1,5 time.
- Forbered fyldet: Tilsæt dadler, smør og kanel til en foodprocessor. Blend til en cremet masse, og tilsæt vandet lidt efter lidt til fyldet har en cremet men fast konsistens.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Hvis dejen er meget klistret, æltes lidt mere mel ind i dejen. Rul dejen ud til en rektangel på ca. 1/2 cm tykkelse. Smør fyldet ovenpå, og rul dejen sammen. Skær kanelsneglene ud med en en skarp kniv. Placér sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem evt. lidt ud med hænderne så de har en pæn form. Dæk kanelsneglene til med film og lad dem efterhæve i 30 min.
- Pensel med æg, og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter til kanelsneglene er gyldne (og hele huset dufter fantastisk).
- Mens sneglene køler ned, blendes glasuren. Tilsæt cashewnødder, sirup, mandelmælk og vanilje til en kraftig blender (jeg bruger vitamix), og blend det hele ved høj hastighed til cremen er helt glat.
- Smør cremen over kanelsneglene, og servér.
Bemærkninger
- *OBS. bemærk venligst at den samlede mængde af glasur, er større end mængden du skal bruge til kagerne. Dette skyldes at dette er den mindste mængde der kan blendes sammen i en alm. blender. Cremen kan heldigvis fryses, så det kan bruges igen næste gang du bager. Derudover kan det også bruges som eksempelvis smørrepålæg eller dip til æbler.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar