Disse muffins har et lavere indhold af sukker, og et højere indhold af protein (sammenlignet med traditionelle muffins). Dermed er de perfekte som et lækkert og mættende mellemmåltid.
Hemmelig ingrediens
Indholdet af skyr i disse muffins er ikke kun med til at ernæringsoptimere opskriften, det giver også en lækker svampet konsistens, og modvirker at de færdige muffins bliver tørre.
Variationsmuligheder
Denne opskrift er i virkeligheden meget alsidig, og jeg har også testet en version med hakket chokolade og blåbær. Begge dele fungerer perfekt. Du kan derfor sammensætte din yndlingssmagskombination af bl.a. frugt/bær, chokolade og/eller nødder.
Sunde hindbærmuffins
Opskrift af: SophieHindbærmuffins med et lavere indhold af sukker, og et højere indhold af protein som er perfekte som snack/mellemmåltid.
12
stk30
minutter40
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
2 bananer (gerne overmoden)
2 æg
100 gram neutral skyr
1 dl mælk
50 gram havregryn
200 gram hvedemel
50 gram smeltet smør
50 gram sukker
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
125 gram hindbær
Fremgangsmåde
- Mos bananerne med en gaffel.
- Tilsæt æg og skyr og rør det sammen.
- Tilsæt havregryn, mel, bagepulver og vaniljesukker og rør det sammen til der ikke er flere klumper.
- Herefter vendes smeltet smør og mælk i, og til sidst hindbærrene.
- Fordel dejen i 12 muffinforme (gerne genanvendelige silikoneforme).
- Bag ved 200 grader i ca. 20 min. til de er let gyldne og gennembagt.
Bemærkninger
- Du kan erstatte hindbær med hakket chokolade, eller endda en kombination af hindbær og chokolade!
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar