Sunde hindbærmuffins

Disse muffins har et lavere indhold af sukker, og et højere indhold af protein (sammenlignet med traditionelle muffins). Dermed er de perfekte som et lækkert og mættende mellemmåltid.

Hemmelig ingrediens

Indholdet af skyr i disse muffins er ikke kun med til at ernæringsoptimere opskriften, det giver også en lækker svampet konsistens, og modvirker at de færdige muffins bliver tørre.

Variationsmuligheder

Denne opskrift er i virkeligheden meget alsidig, og jeg har også testet en version med hakket chokolade og blåbær. Begge dele fungerer perfekt. Du kan derfor sammensætte din yndlingssmagskombination af bl.a. frugt/bær, chokolade og/eller nødder.

Sunde hindbærmuffins

Sunde hindbærmuffins

Opskrift af: Sophie

Hindbærmuffins med et lavere indhold af sukker, og et højere indhold af protein som er perfekte som snack/mellemmåltid.

Ret: Morgenmad, SnacksSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

12

stk
Forberedelse

30

minutter
Tilberedning

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 2 bananer (gerne overmoden)

  • 2 æg

  • 100 gram neutral skyr

  • 1 dl mælk

  • 50 gram havregryn

  • 200 gram hvedemel

  • 50 gram smeltet smør

  • 50 gram sukker

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 2 tsk bagepulver

  • 125 gram hindbær

Fremgangsmåde

  • Mos bananerne med en gaffel.
  • Tilsæt æg og skyr og rør det sammen.
  • Tilsæt havregryn, mel, bagepulver og vaniljesukker og rør det sammen til der ikke er flere klumper.
  • Herefter vendes smeltet smør og mælk i, og til sidst hindbærrene.
  • Fordel dejen i 12 muffinforme (gerne genanvendelige silikoneforme).
  • Bag ved 200 grader i ca. 20 min. til de er let gyldne og gennembagt.

Bemærkninger

  • Du kan erstatte hindbær med hakket chokolade, eller endda en kombination af hindbær og chokolade!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk