Sprøde surdejskiks

Hvis du er bekendt med surdejsbagning, er du nok også bekendt med overskudssurdej….

Overskudssurdej er, som navnet antyder, den mængde surdej du har til overs når du fodrer og bager med surdej. Man kan godt holde overskuddet på et minimum, men det er alligevel svært at undgå helt at skulle kassere noget. Derfor er det godt at have en række opskrifter specifikt til overskudssurdej ved hånden. På denne måde får du mulighed for at undgå at smide god surdej væk, og samtidig kan man udnytte de sundhedsmæssige egenskaber i andre opskrifter. Win-win!

En favorit blandt børn og voksne…

Disse surdejskiks er jeg begyndt at bage jævnligt. En portion holder nemlig ikke længe, når de først placeres foran mine børn. Det var endda helt umuligt at tage billeder af kiksene, uden små børnehænder i billedet 😅

Surdejskiks (af overskudssurdej)

Surdejskiks (af overskudssurdej)

Opskrift af: Sophie

Lækre og sprøde kiks lavet på overskudssurdej, gode til både børn og voksne.

Ret: SnacksSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Forberedelse

10

minutter
Tilberedning

20

minutter
Hviletid

1

time
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 100 gram surdej (overskud)

  • 25 gram hvedemel

  • 25 gram fuldkornsmel

  • 25 gram smør

  • 1 tsk oregano

  • 1/4 tsk salt

  • Olie til pensling

  • Flagesalt til toppen

Fremgangsmåde

  • I en skål røres surdej, mel, fuldkornsmel, oregano, smør og salt godt sammen. Dette kan gøres med en ske eller med hænderne.
  • Hvis dejen er for våd, tilsættes lidt ekstra mel. Form dejen til en kugle og pak den i en pose/film og stil i køleskabet i min. 1 time (kan stå op til 24 timer).
  • Tag dejen ud af køleskabet, og rul den så tyndt som muligt mellem to stykker bagepapir.
  • Brug en pizzaskærer eller lign. til at skære dejen i små firkanter. Pensel med olie og top med flagesalt.
  • Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min. Vend kiksene cirka halvvejs.
  • Lad dem køle helt ned, inden de opbevares i en lufttæt beholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk