Sprøde linsefrikadeller med squash

Er du på udkig efter en velsmagende, sund og vegansk ret, der er fyldt med næring og smag? Så er de her linsedeller lige noget for dig! Denne opskrift er en fantastisk måde at inkorporere flere grøntsager og plantebaserede proteiner i din kost, og de er perfekte til både hverdagsaftener og til madpakkerne.

“Kan linser smage godt?” spørger du måske…

Absolut! Det hele handler blot om tilberedning. Bælgfrugter er ikke en traditionel madvare i det danske køkken, hvilket betyder at mange (endnu) ikke ved hvordan de skal tilberedes. Derfor tiltænker jeg også at lave flere opskrifter med linser, for at give flere bud på hvordan man kan forvandle linserne til smagfulde og mættende måltider.

Linser er en fantastisk kilde til plantebaseret protein, fiber, jern og mange andre vigtige næringsstoffer. De er også utrolig alsidige og kan bruges i en række retter. Ved at kombinere linser med squash, får du en saftig og smagfuld frikadelle, der er saftig i midten, og sprød udenpå.

Serveringsforslag

Linsefrikadeller med squash kan serveres på mange måder. Prøv dem i en wrap med friske grøntsager og tahindressing, som en del af en salatbowl, eller simpelthen med en side af ovnbagte kartofler og en frisk salat. De er også fremragende som snacks eller i madpakken.

Nedenfor ser du en sandwich jeg biksede sammen fyldt med: Saltimbocca brød, aioli, salat, syltede rødløg, agurk, linsefrikadeller og sriracha. Mega lækkert!

Hvis du er skeptisk overfor bælgfrugter…

Så vil jeg virkelig anbefale at prøve denne opskrift og oplev, hvor lækker og tilfredsstillende vegansk mad kan være!

Sprøde linsefrikadeller med squash

Sprøde linsefrikadeller med squash

Opskrift af: Sophie

Disse linsefrikadeller er et godt bud på en velsmagende, sund og vegansk ret, der er fyldt med næring og smag. Linsefrikadeller med squash er saftige i midten og sprøde udenpå.

Ret: Aftensmad, FrokostSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Servings

4

servings
Prep time

30

minutter
Cooking time

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 2 dl røde split linser

  • 3 dl vand

  • 1/2 grøntsagsbuillonterning

  • 1 lille squash (eller 1/2 stor)

  • 1 dl havregryn

  • 1/2 dl hvedemel

  • 1,5 tsk groft salt

  • 2 fed hvidløg

  • 1 tsk af hver: karry, røget paprika, oregano og spidskommen (valgfrit)

  • 1-2 tsk sriracha

  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Skyl linserne grundigt og dræn vandet fra.
  • Tilsæt linser, vand og buillon til en lille gryde og kog til væsken er næsten absorberet.
  • Riv din squash og klem det meste af væsken fra med hænderne.
  • Tilsæt alle ingredienserne til en skål og rør det sammen. Det er meningen at blandingen skal være lidt våd, men er den meget usammenhængende kan du tilsætte ekstra havregryn/mel.
  • Steg dem gyldne i olie på en pande, og servér.

Bemærkninger

  • Linsefrikadellerne kan med fordel laves dagen før. Du vil opleve at efter frikadellerne har stået i køleskabet natten over, vil de have en lækker og fast konsistens. Hvis de spises med det samme, vil jeg anbefale at lade dem hvile i min. 30 min inden servering
  • Hvis du har lavet opskriften på forkant, anbefaler jeg at lune frikadellerne i ovnen inden servering – så bliver de nemlig sprøde igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk