Hvis du elsker smagfulde og nemme retter, vil du elske disse spicy gochujang-nudler med kylling og sprøde grøntsager! Denne opskrift er inspireret af det koreanske køkken, hvor gochujang – en fermenteret chilipasta – spiller hovedrollen. Gochujang tilfører ikke kun et stærkt element til retten, men også en unik dybde og sødme, der balancerer smagene i retten.
Perfekt balance mellem smag og næring
Denne ret er ikke bare fuld af smag, men også fyldt med næring. Risudlerne indeholder kulhydrat som giver energi, mens kyllingen bidrager med protein og mæthed, og grøntsagerne sørger for vigtige vitaminer og mineraler. Det er en ret, der både tilfredsstiller dine smagsløg og holder dig godt mæt.
Ingredienser i retten
Gochujang: Gochujang er en relativt ny ingrediens i mit køkken, men jeg er blevet stor fan, da jeg elsker stærk mad. Det er dog (desværre) ikke en ingrediens, som kan findes i danske supermarkeder, så man skal forbi et etniske supermarked. Det gode ved gochujang er, at man ikke skal bruge så meget af gangen, derfor holder en bøtte i lang tid.
OBS. brug IKKE mere gochujang end der er beskrævet i opskriften! Første gang jeg testede denne opskrift, var jeg lidt for rundhåndet med mængden, og det blev VIRKELIG stærkt (på trods af at jeg ellers godt kan lide stærk mad). Jeg har fundet frem til at 1,5 spsk er den gyldne middelvej, men du kan bruge 1 spsk hvis det skal være mindre stærkt, og 2 spsk hvis du er hardcore 😅🔥
Nudler: Jeg bruger brede risnudler i denne opskrift, da det er mine yndlingsnudler. De brede nudler holder desuden formen uden at gå i stykker, og så er de gode til at absorbere smagen fra den lækre (spicy) sauce. Jeg køber dem i mit lokale etniske supermarked.
Sesamolie: Sesamolie giver en fantastisk nøddeagtig smag til asiatiske retter. Du kan selvfølgelig godt bruge en anden type olie, men smagen vil ikke blive det samme. Jeg anbefaler klart at have en lille flaske sesamolie til at stå i skabet, og fordi man ikke bruger så stor en mængde af gangen, holder den også længe.
Hvis du er klar til at spice menuen op derhjemme, og prøve noget lidt anderledes, så giv disse spicy gochujang-nudler et skud! Jeg er sikker på, at du vil elske dem lige så meget, som jeg gør!
Spicy gochujang-nudler med kylling og grønt
Opskrift af: SophieHvis du er til stærke retter, så er denne ret lige noget for dig! Retten er lavet med risnudler som er blandet med grøntsager, æg og kylling og vendt i en spicy asiatisk inspireret sauce, som bl.a. indeholder den populære “gochujang” chilipasta.
4
personer15
minutter45
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
- Sauce
3 spsk soja
2 spsk sesamolie
1,5 spsk gochujang
1 spsk hoisin sauce
1 spsk flydende honning
1 fed finthakket hvidløg (eller 1/2 tsk hvidøgspulver)
1/2 tsk majsstivelse
1 spsk vand
- Ingredienser
350 gram brede risnudler (tørvægt)
450 gram kyllingebryst
200 gram spidskål
2 gulerødder
4 forårsløg
3 æg
- Øvrigt
Olie til stegning
Sesamfrø til pynt
Fintsnittet forårsløg til pynt
Fremgangsmåde
- Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødderne og skære dem i tynde strimler. Snit spidskål og forårsløg fint.
- Klargør saucen ved at tilsætte alle ingredienserne til en lille skål og rør det godt sammen. Sæt til side.
- Opvarm en pande med olie, og sæt en gryde med vand i kog (til nudlerne).
- Svits først gulerødder i olie i ca. 5-10 minutter. Tilsæt spidskål og forårsløg og lad det stege med et par minutter. Krydder med salt og peber, og hæld grøntsagerne i en skål.
- Skær kyllingebryst i små tern og tilsæt det til den varme pande (brug evt. lidt ekstra olie). Steg til kyllingen er brunet og færdigstegt.
- I mens kyllingen steger, koger du risnudlerne efter anvisning på pakken. Jeg koger mine i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Hæld nudlerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand.
- Slå 3 æg ud i en skål, og pisk det sammen. Flyt kyllingestykkerne til den ené side af panden, og tilsæt æggemassen ved siden af. Rør hurtigt æggemassen sammen, som når man laver scramble eggs.
- Tilsæt nu sauce, grøntsager og de drænede nudler til panden, og bland det hele godt sammen, mens panden fortsat er på middel varme. Jeg anbefaler at bruge en madtang, til at få vendt alle ingredienserne godt sammen.
- Top med hvide/sorte sesamfrø og evt. lidt ekstra forårsløg.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar