Der er få ting, der slår duften af friskbagte scones, der spreder sig i køkkenet – især når de har fået et juletwist med marcipan, søde tranebær, sprøde mandler og frisk appelsinskal. Denne smagskombination er bare spot on i julen 🙌
Disse scones er ikke bare utroligt lækre – de er også lynhurtige og nemme at bage. I denne opskrift slipper du helt for hæve- eller hviletid, hvilket betyder, at de kan være klar på ingen tid. Perfekte til de øjeblikke, hvor lysten til hjemmebag pludselig opstår 😍
Tips til perfekte scones:
- Hold ingredienserne kolde: Smør skal være HELT koldt, når det tilsættes dejen. Dette sikrer, at dine scones bliver lette i konsistensen.
- Ælt forsigtigt: Overæltning er en af de største fejl, når det kommer til scones. Ælt kun dejen, til ingredienserne lige akkurat er samlet.
- Brug kefir: Kefir giver en utrolig lækker og saftig konsistens, og medvirke til at man ikke får tørre scones.
- Rul ikke dejen for fladt: Dejen skal være mindst 2-3 cm tyk, når du skærer scones ud, så de opnår den rigtige form.
Disse scones (i juleversion) smager helt fantastisk – især når de nydes lune fra ovnen. Det er en opskrift der er nem og lige til at gå til, også selvom man ikke er så erfaren med at bage.
Så næste gang du får lyst til at bage scones, så håber jeg at du har lyst til at prøve denne opskrift 🧡✨
Scones med marcipan, appelsin og tranebær
Opskrift af: SophieKlassiske scones i en hyggelig juleversion med marcipan, tranebær, mandler og appelsinskal.
10
stk30
minutter10
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
250 gram hvedemel
85 gram koldt smør
75 gram sukker
1 æg
100 gram kefir
1/4 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
- Fyld:
85 gram groftrevet marcipan
25 gram mandler, hakkede
15 gram tørrede tranebær
1 appelsin (skallen herfra)
- Øvrigt:
Sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Tilsæt mel, sukker, vaniljesukker, kanel, bagepulver og natron til en skål og rør det sammen.
- Riv det kolde smør på den grove side af et rivejern, og tilsæt det til de tørre ingredienser. Smørret smuldres forsigtigt ind i melet.
- Tilsæt marcipan, tranebær, mandler og appelsinskal og rør det let sammen.
- Rør æg og kefir sammen med en gaffel, og hæld det sammen med de øvrige ingredienser.
- Rør det hele sammen, til dejen samlet sig. Dejen må gerne være lidt smuldrene.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en kugle. Tryk dejen flad så den har en højde på ca. 2-3 cm.
- Skær dejen i firkanter, eller brug en rund udstikker. Der bliver ca. 10-12 stk.
- Placér scones på en bageplade med bagepapir og pensel med sammenpisket æg.
- Bag i ca. 10 min, eller til overfladen er gylden. Lad de lækre scones afkøle på en bagerist, og nyd dem mens de stadig er lune.
Skriv et svar