Scones med marcipan, appelsin og tranebær

Der er få ting, der slår duften af friskbagte scones, der spreder sig i køkkenet – især når de har fået et juletwist med marcipan, søde tranebær, sprøde mandler og frisk appelsinskal. Denne smagskombination er bare spot on i julen 🙌

Disse scones er ikke bare utroligt lækre – de er også lynhurtige og nemme at bage. I denne opskrift slipper du helt for hæve- eller hviletid, hvilket betyder, at de kan være klar på ingen tid. Perfekte til de øjeblikke, hvor lysten til hjemmebag pludselig opstår 😍

Tips til perfekte scones:

  1. Hold ingredienserne kolde: Smør skal være HELT koldt, når det tilsættes dejen. Dette sikrer, at dine scones bliver lette i konsistensen.
  2. Ælt forsigtigt: Overæltning er en af de største fejl, når det kommer til scones. Ælt kun dejen, til ingredienserne lige akkurat er samlet.
  3. Brug kefir: Kefir giver en utrolig lækker og saftig konsistens, og medvirke til at man ikke får tørre scones.
  4. Rul ikke dejen for fladt: Dejen skal være mindst 2-3 cm tyk, når du skærer scones ud, så de opnår den rigtige form.

Disse scones (i juleversion) smager helt fantastisk – især når de nydes lune fra ovnen. Det er en opskrift der er nem og lige til at gå til, også selvom man ikke er så erfaren med at bage.

Så næste gang du får lyst til at bage scones, så håber jeg at du har lyst til at prøve denne opskrift 🧡✨

Scones med marcipan, appelsin og tranebær

Scones med marcipan, appelsin og tranebær

Opskrift af: Sophie

Klassiske scones i en hyggelig juleversion med marcipan, tranebær, mandler og appelsinskal.

0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

10

stk
Forberedelse

30

minutter
Tilberedning

10

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel

  • 85 gram koldt smør

  • 75 gram sukker

  • 1 æg

  • 100 gram kefir

  • 1/4 tsk natron

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1/2 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk kanel

  • Fyld:
  • 85 gram groftrevet marcipan

  • 25 gram mandler, hakkede

  • 15 gram tørrede tranebær

  • 1 appelsin (skallen herfra)

  • Øvrigt:
  • Sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Tilsæt mel, sukker, vaniljesukker, kanel, bagepulver og natron til en skål og rør det sammen.
  • Riv det kolde smør på den grove side af et rivejern, og tilsæt det til de tørre ingredienser. Smørret smuldres forsigtigt ind i melet.
  • Tilsæt marcipan, tranebær, mandler og appelsinskal og rør det let sammen.
  • Rør æg og kefir sammen med en gaffel, og hæld det sammen med de øvrige ingredienser.
  • Rør det hele sammen, til dejen samlet sig. Dejen må gerne være lidt smuldrene.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en kugle. Tryk dejen flad så den har en højde på ca. 2-3 cm.
  • Skær dejen i firkanter, eller brug en rund udstikker. Der bliver ca. 10-12 stk.
  • Placér scones på en bageplade med bagepapir og pensel med sammenpisket æg.
  • Bag i ca. 10 min, eller til overfladen er gylden. Lad de lækre scones afkøle på en bagerist, og nyd dem mens de stadig er lune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk