Rødbedehummus

Hvis du kan lide rødbeder og hummus, vil du ELSKE rødbedehummus! Denne hummus er fyldt med smag og næringsstoffer. Derudover har den en virkelig cremet konsistens og ikke mindst en utrolig smuk farve.

Sundhedsfordele ved rødbeder

Foruden den lækre smag, er rødbeden værd at inkludere i sin kost grundet de mange sundhedsmæssige fordele. Rødbeder er pakket med mange vigtige vitaminer og mineraler, såsom folat, jern, C-vitamin, magnesium og kalium. De røde pigmenter i rødbeder, har desuden antioxidante og antiinflammatoriske egenskaber, hvilket er med til at beskytte kroppens celler.

Serveringsforslag

Grundet den smukke pink farve, gør denne hummus sig rigtig godt i en farvestrålende sandwich. Derudover er jeg stor fan af at bruge den som dip til grøntsagsstave eller sprødt surdejsbrød. Den går også godt sammen med salater f.eks. pastasalat eller endda sammen med et stykke kød og ovnstegte kartofler. Mulighederne er mange! Uanset hvordan den serveres, er jeg sikker på at dette bliver din nye yndlingshummus 😍

Rødbedehummus

Rødbedehummus

Opskrift af: Sophie

Ovnbagte rødbeder giver en fantastisk smag og farve til denne lækre og cremede hummus. Perfekt som f.eks. dip til grøntsager eller smurt i en sandwich.

0.0 fra 0 bedømmelser
Forberedelse

15

minutter
Tilberedning

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 750 gram rå rødbeder

  • 1 dåse kikærter (drænet og skyllet)

  • 1 spsk lys tahin

  • Saft af 1/2 citron

  • 1 fed hvidløg

  • 1/2 dl raps/olivenolie

  • Frisk timian (kan udelades)

  • 1/4 dl vand

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at skrælle rødbederne og skære dem i skiver. Placér i et ovnfast fad og vend med lidt olie, salt og peber. Bag ved 200 grader i ca. 30-40 minutter til rødbederne er møre. Lad dem køle af.
  • Når rødbederne er afkølede tilsættes alle ingredienserne til en blender/foodprocessor: bagte rødbeder, kikærter, tahin, citronsaft, hvidløg, olie og frisk timian. Blend til det er helt cremet. OBS. tilsæt vandet undervejs efter behov. Der kan tilsættes mere eller mindre vand, afhængig af hvilken konsistens der ønskes. Smag til med salt og peber.
  • Anret rødbedehummus i en skål, og top med lidt god olie, frisk timian, peber og flagesalt.
  • Opbevar i en tætlukket beholder i køleskabet i 2-3 dage.

Bemærkninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk