Hjemmelavet dahl har været en fast del af vores aftensmads repertoire i mange år. Det er sådan en dejlig ret som både er billig, mættende og så smager det jo helt fantastisk. Derudover er det også en ret som kan varieres på mange forskellige måder, så i dag får du opskriften på en uimodståelig efterårs-version med hokkaido græskar.
Sund og hurtig mad når det er bedst
Normalt bruger jeg tørrede linser til dahl, men denne gang har jeg gjort en undtagelse for nemhedens skyld og brugt linser på dåse. Nogle gange skal det bare være ekstra hurtigt og simpelt, og heldigvis går retten ikke ned på smag – tværtimod 🙌
De vigtigste ingredienser i opskriften:
- Grønne linser: Linser på dåse er en glimrende måde at få flere bælgfrugter i sin kost. Jeg mener at en (øko) dåse koster omkring 7-8 kr, så det er også et meget billigere alternativ til kød.
- Kokosmælk: Ingen dahl uden kokosmælk (efter min mening). Kokosmælk bidrager med en mild smag af kokos og en lækker cremet konsistens. Jeg anbefaler ikke at købe light kokosmælk, da det blot er kokosmælk blandet med vand. Hvis du gerne vil sænke fedtindholdet, kan du blot bruge en halv dåse, og supplere med ekstra vand. Den anden halvdel af dåsen kan fryses (f.eks. i en isterningebakke).
- Hokkaido: I opskriften skal du bruge 1/2 hokkaido græskar (med mindre du laver dobbelt portion, hvilket jeg i øvrigt kan anbefale). Hvis du har hokkaido i overskud, har jeg en masse forskellige opskrifter her på bloggen f.eks. kanelsnegle, hummus eller cookies.
Serveringsforslag
Jeg kan varmt anbefale at servere retten med lune fladbrød, græsk yoghurt, sriracha og friske krydderurter. Det er virkelig en himmelsk kombination 😍
Nem dahl med græskar
Opskrift af: SophieOpskrift på en nem, hurtig og lækker dahl med grønne linser og hokkaido græskar.
3
personer10
minutter30
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 hokkaido græskar
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 dåse kokosmælk (ikke light)
1 dåse grønne linser
- Krydderier
1 tsk løgpulver
1 tsk spidskommen
1 tsk røget paprika
1/2 tsk gurkemeje
1 tsk salt
- Øvrigt
Raps- eller olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at flække hokkaidogræskar. Fjern skallen og kernerne. Skær græskarret i meget små tern. Pil og hak løg og hvidløg.
- Varm olie op i en pande ved middel varme, og svits løg og hvidløg til det er let gyldent. Tilsæt græskartern og steg videre i 5 min.
- Tilsæt nu salt, krydderier og tomatpuré og steg det med på panden (tilsæt evt. lidt mere olie). Herefter tilsættes linser og kokosmælk. Bland det hele sammen og lad det stå og simre i ca. 20 min.
- Når retten har fået en cremet konsistens, og græskarret er mørt er den færdig. Smag til med salt og peber. Servér med f.eks. ris, fladbrød, græsk yoghurt, sriracha mm.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar