Linguine med græskar, timian og parmaskinke

Efteråret er over os, og en af af mine favorit opskrifter i denne sæson er en lækker og cremet pastaret. Denne ret fanger efterårets bedste smage på tallerkenen, nemlig græskar, timian, fløde, parmesan og sprød parmaskinke – den er både tilfredsstillende, smagfuld og fuld af de bedste ingredienser, sæsonen har at byde på 🍂.

Ingredienser i opskriften:

  • Linguine: Linguine har en fladere form end almindelig spaghetti, hvilket gør den i stand til at fange og holde mere af den cremede græskar-flødesauce.
  • Hokkaido: Hokkaido græskar er en stjerne i efterårskøkkenet, og du vil se mig bruge det igen og igen i mine opskrifter. Dets milde sødme og cremede konsistens passer perfekt til en fyldig pastaret.
  • Fløde og parmesan: Fløden skaber en silkeblød sauce, der binder alle ingredienserne sammen, mens parmesanosten bidrager med dybde og en dejlig umami-smag. Det er en kombination, der får pastaretten til at føles tilfredsstillende, men uden at være tung.
  • Timian: Timian er en krydderurt, der virkelig kommer til sin ret i de koldere måneder – da det går særlig godt med græskar og rodfrugter, samt i suppe og simreretter.
  • Soltørret tomat: Disse har en intens, let syrlig smag giver en god kontrast til det søde græskar og den cremede fløde. Derudover tilføjer soltørret tomat et ekstra element af umami til retten.
  • Parmaskinke: Denne ingrediens er prikken over i’et i denne ret. Når parmaskinke bages eller steges sprød, tilføjer den en skøn kontrast til den bløde pasta og sauce. Den saltede, let røgede smag fra skinken giver retten et løft og tilfører en ekstra dimension af tekstur og smag.

Dette er en pastaret, der ikke kun mætter, men som også varmer i den kolde tid. Den er perfekt til hverdagsaftener, da den ikke tager lang tid at tilberede, men den kan også sagtens serveres for gæster (de vil helt sikkert elske den). Find opskriften herunder, og rigtig god fornøjelse! 🍂

Linguine med græskar og parmaskinke

Linguine med græskar og parmaskinke

Opskrift af: Sophie

En rigtig lækker efterårsret med alt det bedste efteråret har at byde på. Linguine vendes i en cremet sauce med græskar og timian og retten toppes med sprød parmaskinke og parmesan.

0.0 fra 0 bedømmelser
Personer

4

personer
Prep time

10

minutter
Tilberedning

30

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg finthakket

  • 1 lille løg finthakket

  • 60 gram soltørrede tomater (hakkede)

  • 400 gram hokkaido græskar (rå vægt)

  • 2 dl madlavningsfløde

  • 2 dl vand

  • 50 gram revet parmesan

  • 200 gram (tør vægt) linguine (eller lignende pasta)

  • 4-6 kviste frisk timian

  • 1/2 grøntsagsbouillonterning

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen på 200 grader. Start med at forberede hokkaido ved at fjerne skræl og kerner, og skær den i små tern.
  • Start med at forberede hokkaido ved at fjerne skræl og kerner, og skær den i små tern.
  • Hæld hokkaido-ternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med 1 spsk olie. Krydder med salt og peber. Bag i ovnen ved 200 grader ca. 20-30 minutter til det er mørt.
  • I mellem tiden svitses løg og hvidløg i olie på en pande (TIP: du kan evt. bruge noget af olien fra de soltørrede tomater).
  • Når løget er brunet, tilsættes soltørrede tomater, blade fra den friske timian, fløde, vand og bouillonterning.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  • Placér parmaskinke på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ca. 5-10 min. til det er gyldent og sprødt.
  • Når hokkaido er færdigbagt, tilsættes det til saucen, sammen med revet parmesan.
  • Til sidst vendes den friskkogte pasta i retten, og toppes med sprød parmaskinke inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk