Selvom det måske lyder lidt underligt at putte græskar i kanelsnegle, så er det her faktisk de BEDSTE kanelsnegle jeg nogensinde har smagt. Tilføjelsen af græskar giver en skøn smag, en flot orange farve, og derudover en lækker og saftig konsistens.
Det skal du bruge til denne opskrift:
Pumpkin pie krydderi: den perfekte blanding af varme krydderier giver et ekstra pift til fyldet.
Græskarpuré: giver smag, farve og saftighed til brødet.
Kanelsnegle med græskar (pumpkin pie cinnamon rolls)
Opskrift af: SophieDe lækreste kanelsnegle – med et twist. Dejen indeholder græskarpuré, og fyldet indeholder pumpkin pie krydderi, hvilket giver en fantastisk smagssammensætning alá græskartærte.
8
stk20
minutter25
minutter2
timerHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
- Dej
20 gram gær
1,5 dl mælk
50 gram smør
150 gram græskarpuré
1 æg
1/2 tsk pumpkin pie krydderi
2 spsk sukker
1 knivspids salt
500 gram hvedemel
- Fyld
100 gram blødt smør (stuetemperatur)
100 gram brun farin
50 gram rørsukker
1 spsk kanel
1/2 tsk pumpkin pie krydderi
- Øvrigt
Æg til pensling
Fremgangsmåde
- Start med at lune mælk og smør, så smørret smelter.
- Når blandingen er fingervarmt røres gæren i. Dernæst tilsættes græskarpuré, æg, sukker, salt, pumpkin pie krydderi og rør det hele sammen. Tilsæt også mel (tilbagehold evt. lidt mel, som kan tilsættes under æltning efter behov).
- Dejen røres nu sammen i en røremaskine, i ca. 5 minutter, til en smidig og glat konsistens. Tilsæt resterende mel efter behov.
- Form dejen til en kugle, og drys lidt mel over. Lad den hæve tildækket i en skål til dobbelt størrelse (ca. 1,5-2 timer).
- Mens dejen hæver, tages smørret ud af køleskabet så det kan blive blødt. Klargør også sukkerblandingen ved at røre brun farin, sukker, kanel og pumpkin pie krydderi godt sammen i en skål.
- Når dejen har hævet, hældes den ud på køkkenbordet. Drys med lidt mel for at den ikke klistrer. Form dejen til en kugle, og rul den ud med en kagerulle, til ca. 0,5 – 1 cm tykkelse. Skær kanterne til så det bliver en lige firkant.
- Fordel det bløde smør over dejen, og spred det godt ud med fingrene eller en kniv (lad ca. 1-2 cm af kanten være uden smør). Herefter fordeles sukkerblandingen ovenpå i en jævn lag. Pres sukkeret let ind i smørret med hænderne.
- Skær nu en strimmel af dej på tværs af firkanten (med en dejspore eller lign.), og rul strimlen sammen til en kanelsnegl.
- Placér kanelsneglene på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg anbefaler en dyb bradepande med låg), og placér låget ovenpå mens de hæver (alternativt kan du dække med husholdningsfilm). Lad kanelsneglene efterhæve i ca. 30 minutter.
- Pensel med sammenpisket æg og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter til de er lækre og gyldne.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar