Hytteost pasta

Kender du det her: du har lyst til en lækker og cremet pastaret, men du vil også gerne have et mættende og proteinrigt måltid? Bare rolig jeg har den perfekte løsning til dig!

Denne ultracremede pastaret består af 3 ingredienser (+ krydderier) og det er ingredienser du sikkert allerede har i køkkenet.

Inden vi går i gang, så lad os se på hvad retten egentlig består af…

Hytteost

Hytteost er en fremragende kilde til protein og indeholder også en god mængde calcium og andre næringsstoffer. Hytteost har en lav fedtprocent og et højt proteinindhold, hvilket giver en dejlig cremet konsistens, især når den blendes helt glat.

Parmesan

Parmesanost, også kendt som Parmigiano-Reggiano, er en populær ost med en rig smag og en række sundhedsmæssige fordele bl.a. et højt indhold af protein samt vitaminer og mineraler. Parmesanost er desuden naturligt lav i laktose, hvilket gør den velegnet til mennesker med laktoseintolerance.

Et lille tip: husk at vælge en parmesan som er modnet i min. 24 måneder, grundet den mere intense smag.

Mælk

Mælken er med til at give saucen den rette konsistens og cremethed. Jeg har brugt letmælk, det er ofte det jeg har i køleskabet, men andre slags mælk, fx minimælk, vil helt sikkert også fungere.

Krydderier

Der er ingen tvivl om at de forskellige oste i saucen, er med til at give retten smag. Derfor er det ikke nødvendigt med en masse ekstra krydderier. Udover salt og peber, har jeg tilsat en smule hvidløg og oregano, og det er med at give retten det sidste pift.

Hvis du elsker cremet pasta, skal du prøve denne opskrift

Denne cremede pasta er ikke kun hurtig og nem at lave, men også nærende og rig på protein. Perfekt til en sund middag eller frokost. For mig er det her ren comfort-food på den bedste måde, og jeg er overbevist om den vil gå rent hjem hos de fleste!

Cremet pasta i hvid sauce (rig på protein)

Cremet pasta i hvid sauce (rig på protein)

Opskrift af: Sophie

Den hvide pastasauce består af hytteost, parmesan, mælk og krydderier, og retten er særligt god til de kødfrie dage, hvor man stadig gerne vil have lækkert og smagfuldt måltid med et højt protein indhold.

Ret: AftensmadSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Personer

4

personer
Forberedelse

20

minutter
Tilberedning

10

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 250 gram hytteost

  • 35 gram revet parmesan

  • 1 dl mælk

  • 1/2 tsk hvidløgsgranulat/pulver

  • 1/2 tsk tørret oregano

  • 1 tsk salt

  • Friskkværnet peber

  • Pasta
  • 500 gram frisk pasta

Fremgangsmåde

  • Tilsæt alle ingredienser til saucen i en (kraftig) blender/foodprocesser.
  • Blend til saucen er helt glat.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Dræn pastaen, men gem lidt kogevand.
  • Bland pastaen (mens den stadig er godt varm) sammen med saucen i en skål. Tilsæt lidt pastavand hvis den er for tyk.
  • Servér med det samme, med mere parmesan, frisk basilikum og kværnet peber på toppen.

Bemærkninger

  • Selvom retten er rig på protein fra hytteost og parmesan, går retten også godt med en ekstra proteinkilde fx sprødt kalkunbacon på toppen eller stegt kyllingebryst.
  • Man kan nemt lave saucen på forhånd, og blot vende den i friskkogt (varm) pasta. Nemmere bliver det ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk