Hjemmelavede proteinbarer med peanuts og mælkechokolade

Hvis du (ligesom mig) elsker proteinbarer, men er træt af at betale høje priser for proteinbarer på markedet, så er denne opskrift perfekt til dig! Disse proteinbarer er lavet med simple ingredienser (dadler, nødder, proteinpulver mm) og efter min mening smager de bedre end de fleste barer du kan købe i supermarkedet 😇

Prisoversigt

Jeg tænkte det kunne være sjovt at lave en prissammenligning med disse barer, kontra dem man køber, for at se den reelle besparelse. OBS. nogle af kg priserne kan afspejle tilbudspriser.

  • Dadler: 39 kr (130 kr/kg)
  • Mandler: 7,5 kr (75 kr/kg)
  • Peanuts: 2 kr (53 kr/kg)
  • Chokolade: 20 kr (200 kr/kg)
  • Proteinpulver: 15 kr (259 kr/kg)

Pris i alt: 83 kr = 9,2 kr pr bar. Det er noget af en besparelse, når man tænker på at en standard proteinbar koster 20-22 kr 😍

Næringsindhold i disse proteinbarer

Hvis du leder efter en erstatning til proteinbarer, vil jeg gætte på at du er interesseret i proteinindholdet. I disse barer er der 10 g protein pr bar (hvis du laver 9 stk). Typisk vil du finde et indhold på 16 g i mærker som f.eks. Barebells.

Alt i alt er disse barer et billigere alternativ til de barer man kan købe, og desuden et godt supplement til en sund og varieret kost. De holder sig bedst på køl, så du har snacks klar til hele ugen 🙌

Hjemmelavede proteinbarer

Hjemmelavede proteinbarer

Opskrift af: Sophie

Lækre hjemmelavede proteinbarer med bl.a. peanuts, dadler og proteinpulver, som er gode som en sund og mættende snack.

0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

8

stk
Forberedelse

20

minutter
Hviletid

30

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 300 gram medjool dadler (uden sten)

  • 100 gram mandler

  • 60 gram proteinpulver

  • 25 gram peanuts

  • Topping
  • 100 gram chokolade (mørk- eller mælkechokolade)

  • 15 gram hakkede peanuts

Fremgangsmåde

  • Tilsæt alle ingredienser (undtagen toppings) til en foodprocessor. Blend det hele sammen til en sammenhængende masse.
  • Beklæd en brødform (eller lignende) med bagepapir og pres massen herned i. Tykkelsen skal ca. være 1-1,5 cm. Stil formen i fryseren i ca. 15 minutter.
  • Efter 15 min. smeltes chokoladen, og formen tages herefter ud af fryseren. Skær ud til barer og brug en ske/pensel til at fordele chokoladen på alle sider af barerne (dog ikke undersiden). Top med hakkede peanuts.
  • Lad chokoladen sætte sig i køleskabet i min. 15 minutter.

Bemærkninger

  • Proteinbarerne opbevares i køleskabet eller fryseren.

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk