Hvem elsker ikke gulerodskage?
Der sker noget magisk, når man kombinerer gulerødder med bla. kanel, smør og brun farin. Det vil ikke kun få hele dit hus til at dufte fantastisk, men du kan også glæde dig til at sætte tænderne i en kage, som er let sprød i kanterne, saftig i midten og med en eksplosion af smag. Denne kage MÅ prøves!
En nyfortolkning af en klassiker
Traditionel gulerodskage serveres ofte med en flødeostcreme på toppen, men denne gang gør vi det anderledes og bruger en hemmelig ingrediens (okay, måske ikke så hemmelig, hvis man læser overskriften), til at lave et lækkert alternativ til den klassiske topping. Det kan du læse mere om nedenfor. Derudover har jeg tilsat neutral skyr, som bl.a. er med til at give den lækre, svampede konsistens samt et lille proteinboost.
Havremel eller hvedemel?
Jeg har et lille trick, jeg bruger, hvor jeg ofte erstatter en del af hvedemel med havremel i forskellige opskrifter (uden at nogen i familien bemærker det). Havremel er blot havregryn, som er blendet til mel. Man kan lave det selv eller købe det færdigt. Havremel tilfører kagen nogle fibre, vitaminer og mineraler. Omvendt gør det kagen en smule mindre luftig, end hvis man kun bruger hvedemel. Men som nævnt er det en minimal forskel, så brug den type mel, du har lyst til. Resultatet skal nok blive godt uanset.
Den alsidige cashewnød…
Det var en game-changer for mig, da jeg lærte at bruge udblødte og blendede cashewnødder til at lave creme til kager. Cashewnødder er i virkeligheden enormt alsidige og kan bruges både i det søde og salte køkken. Fordelen ved cashewnødderne er, at de er fyldt med umættede fedtsyrer, hvilket bl.a. er godt for hjertesundhed. Derudover indeholder de fibre, som medvirker til en længere mæthedsfølelse.
Det, der gør cremen her lidt tricky, er, at den skal blendes godt, for at nødderne bliver helt pulveriserede. Det er afgørende at have en god blender. Jeg bruger selv en Vitamix, som er designet til at kunne blende nærmest alt. Hvis du ikke har en kraftfuld blender, kunne du bruge en foodprocessor og evt. lægge cashewnødderne i blød i længere tid. Jeg anbefaler, at du tilsætter væske lidt ad gangen, så du er sikker på, at det bliver så cremet som muligt.
Hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i en cashew-creme, kunne du også lave den traditionelle creme med flødeost – den vil stadig gå genialt sammen med gulerodskagen!
Så er der kun tilbage at sige:
På med forklædet og i gang 😊 Ingredienslisten ser en smule lang ud – lad dig ikke skræmme væk af dette. Jeg vil vove at påstå, at det sværeste ved denne opskrift er at rive gulerødderne. Giv den et skud, jeg lover, at du ikke vil fortryde det!
Gulerodskage med cashew-creme
Opskrift af: SophieTraditionel gulerodskage serveres ofte med en flødeost creme på toppen, men denne gang gør vi det anderledes og bruger en hemmelig ingrediens (okay måske ikke så hemmelig hvis man læser overskriften) til at lave et lækkert alternativ til den klassiske topping.
6
personer30
minutter40
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
4 gulerødder
4 æg
100 gram brun farin
100 gram sukker
150 gram smør
150 gram hvedemel
50 gram havremel (kan erstattes af mere hvedemel)
100 gram neutral skyr
1/2 dl mælk
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1 knivspids salt
- Cashew-creme*
250 gram usaltede cashewnødder
1 dl mandelmælk
2 tsk vaniljesukker
1/2 dl ahornsirup
1 Knivspids salt
Fremgangsmåde
- Start med at stille cashewnødderne i blød. De skal stå i min. 2 timer.
- Start med at skrælle og rive gulerødderne på den fine side af et rivejern. Klem overskydende væske af med hænderne.
- Pisk smør, brun farin og sukker sammen og tilsæt derefter æggene ét ad gangen mens du stadig pisker.
- Tilsæt de tørre ingredienser herunder mel, havremel, vaniljesukker, bagepulver, kanel, kardemomme og salt. Pisk det sammen til en glat dej.
- Tilsæt de revne gulerødder, skyr og mælk. Pisk igen, men kun lige til ingredienserne er rørt sammen. Alternativt kan du vende disse ingredienser i med en dejskraber.
- Beklæd en form med bagepapir og bag kagen ved 200° varmluft i ca. 40 minutter til den er gennembagt.
- Cashew-creme
- Dræn vandet fra cashewnødderne og tilsæt alle ingredienserne til en kraftig blender eller foodprocesser. Blend til du opnår en helt glat konsistens.
- Når kagen er afkølet, smørres cremen ovenpå. Kan serveres med det samme, eller opbevares i køleskabet.
Bemærkninger
- *OBS. bemærk venligst at den samlede mængde af cashew-creme, er større end mængden du skal bruge til kagen. Dette skyldes at dette er den mindste mængde der kan blendes sammen i en alm. blender. Cremen kan heldigvis fryses, så det kan bruges igen næste gang du bager. Derudover kan det også bruges som eksempelvis smørrepålæg eller dip til æbler.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar