Dette er den perfekte opskrift, hvis du mangler inspiration til et lækkert og sundt måltid, som kan laves i forvejen. Retten består af kogt pasta og fintsnittet spidskål vendt i en cremet “green goddess” dressing, som toppes med ristede kikærter, soltørrede tomater og friskrevet parmesan. Retten er let og frisk at spise takket være grøntsagerne, men har også en dejlig umami smag.
Din næste meal prep idé
Opskriften er rigtig god til meal prep, da retten holder sig frisk og lækker på køl i 2-3 dage. Det er virkelig guld værd at kunne snuppe et måltid med på farten, især på travle dage.
Hvad er “green goddess”?
Green goddess salat har gået viralt på de sociale medier over en længere periode, og med god grund! Retten kan varieres på mange forskellige måder, men er baseret på en pesto-lignende dressing som består af forskellige (grønne) grøntsager, krydderurter, nødder/frø/kerner, parmesan, olie mm. Det er en dressing som er pakket med kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter, og samtidig smager det helt vidunderligt 🌿
Næste gang du trænger til et sundt og nærende måltid fyldt med smag, så skal prøv denne opskrift 😍
Green goddess pastasalat
Opskrift af: SophieSom et twist af den populære green goddess salat, kommer her en version med pastasalat. Pasta og spidskål er vendt i en cremet dressing, og toppes med ristede kikærter, soltørrede tomater og parmesan som samlet giver det en utrolig velsmagende ret.
4
servings30
minutter40
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Dressing
1 avocado
1/4 squash
1 fed hvidløg
2 forårsløg
30 gram pinjekerner
1 stor håndfuld frisk basilikum
1/2 dl raps/olivenolie
Saft af 1 citron
- Øvrigt
250 gram pasta (tør vægt)
1/4 spidskål
1 dåse kikærter
75 gram soltørrede tomater i olie (drænet vægt)
Parmesan (gærflager for vegansk alternativ)
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at koge pastaen efter anvisning på pakken. Lad pastaen køle ned.
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. Sæt til side.
- Opvarm 1 spsk olie i en pande. Dræn kikærterne og steg dem i ca. 5-10 minutter til de har en flot gylden farve. Krydder med salt og peber og sæt til side.
- Skær avocado, squash og forårsløg i grove stykker, og tilsæt det til en foodprocessor sammen med hvidløg, citronsaft, pinjekerner, basilikum og olie. Blend det hele til en cremet konsistens.
- Snit nu spidskål fint, og hæld det i en skål sammen med den afkølede pasta. Tilsæt dressingen og vend det godt sammen.
- Anret med pastasalaten med ristede kikærter, soltørrede tomater og friskrevet parmesan.
Bemærkninger
- Retten holder sig fint 2-3 dage i køleskabet i en tætlukket beholder.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar