Green goddess pastasalat

Dette er den perfekte opskrift, hvis du mangler inspiration til et lækkert og sundt måltid, som kan laves i forvejen. Retten består af kogt pasta og fintsnittet spidskål vendt i en cremet “green goddess” dressing, som toppes med ristede kikærter, soltørrede tomater og friskrevet parmesan. Retten er let og frisk at spise takket være grøntsagerne, men har også en dejlig umami smag.

Din næste meal prep idé

Opskriften er rigtig god til meal prep, da retten holder sig frisk og lækker på køl i 2-3 dage. Det er virkelig guld værd at kunne snuppe et måltid med på farten, især på travle dage.

Hvad er “green goddess”?

Green goddess salat har gået viralt på de sociale medier over en længere periode, og med god grund! Retten kan varieres på mange forskellige måder, men er baseret på en pesto-lignende dressing som består af forskellige (grønne) grøntsager, krydderurter, nødder/frø/kerner, parmesan, olie mm. Det er en dressing som er pakket med kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter, og samtidig smager det helt vidunderligt 🌿

Næste gang du trænger til et sundt og nærende måltid fyldt med smag, så skal prøv denne opskrift 😍

Green goddess pastasalat

Green goddess pastasalat

Opskrift af: Sophie

Som et twist af den populære green goddess salat, kommer her en version med pastasalat. Pasta og spidskål er vendt i en cremet dressing, og toppes med ristede kikærter, soltørrede tomater og parmesan som samlet giver det en utrolig velsmagende ret.

0.0 fra 0 bedømmelser
Servings

4

servings
Prep time

30

minutter
Tilberedning

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Dressing

  • 1 avocado

  • 1/4 squash

  • 1 fed hvidløg

  • 2 forårsløg

  • 30 gram pinjekerner

  • 1 stor håndfuld frisk basilikum

  • 1/2 dl raps/olivenolie

  • Saft af 1 citron

  • Øvrigt
  • 250 gram pasta (tør vægt)

  • 1/4 spidskål

  • 1 dåse kikærter

  • 75 gram soltørrede tomater i olie (drænet vægt)

  • Parmesan (gærflager for vegansk alternativ)

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at koge pastaen efter anvisning på pakken. Lad pastaen køle ned.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. Sæt til side.
  • Opvarm 1 spsk olie i en pande. Dræn kikærterne og steg dem i ca. 5-10 minutter til de har en flot gylden farve. Krydder med salt og peber og sæt til side.
  • Skær avocado, squash og forårsløg i grove stykker, og tilsæt det til en foodprocessor sammen med hvidløg, citronsaft, pinjekerner, basilikum og olie. Blend det hele til en cremet konsistens.
  • Snit nu spidskål fint, og hæld det i en skål sammen med den afkølede pasta. Tilsæt dressingen og vend det godt sammen.
  • Anret med pastasalaten med ristede kikærter, soltørrede tomater og friskrevet parmesan.

Bemærkninger

  • Retten holder sig fint 2-3 dage i køleskabet i en tætlukket beholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk