Græskarpuré (til efterårets opskrifter)

Dette blogindlæg er måske mere en opfordring end det er en opskrift… En opfordring til at lave en græskarpuré her til efteråret, fordi græskar har SÅ mange anvendelsesmuligheder i madlavningen (som ikke kun involverer suppe). Her på bloggen kommer jeg til at dele masser af opskrifter med græskar (lige fra “mac & cheese” til kanelsnegle), så hvis det lyder som noget for dig, så husk at gemme opskriften her 🙌

Sundhedsfordele ved græskar

Græskar er en god kilde til flere vigtige vitaminer og mineraler. Den er særlig rig på A vitamin, som er afgørende for et sundt syn. En portion Hokkaido græskar kan faktisk dække en stor del af det daglige behov for A vitamin. Derudover indeholder den også C vitamin, der bidrager til immunforsvaret, samt kalium, som er vigtig for hjerte- og muskelfunktion.

Græskar har et højt fiberindhold. Kostfibre hjælper med at opretholde en sund tarmfunktion og kan reducere risikoen for forstoppelse. Fibrene i græskar kan også hjælpe med at regulere blodsukkeret og bidrage til en følelse af mæthed.

Antioxidanter: Græskar indeholder en række antioxidanter, herunder beta-caroten, som kommer fra dens lyse orange farve. Antioxidanter er vigtige for at bekæmpe oxidativt stress i kroppen.

Græskarpuré (til efterårets opskrifter)

Græskarpuré (til efterårets opskrifter)

Opskrift af: Sophie

En opskrift på en simpel græskarpuré som kan bruges i mange forskellige retter.

0.0 fra 0 bedømmelser
Forberedelse

10

minutter
Tilberedning

30

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar

Fremgangsmåde

  • Del hokkaido på midten, og fjern kernerne. Skær skrællen af, og skær græskaret i mindre stykker.
  • Kog græskaret i rigeligt vand til det her helt mørt.
  • Dræn vandet grundigt fra, så der ikke er ekstra væske tilbage.
  • Blend det hele godt sammen enten i en foodprocessor, stavblender eller blender.
  • Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk