Dette blogindlæg er måske mere en opfordring end det er en opskrift… En opfordring til at lave en græskarpuré her til efteråret, fordi græskar har SÅ mange anvendelsesmuligheder i madlavningen (som ikke kun involverer suppe). Her på bloggen kommer jeg til at dele masser af opskrifter med græskar (lige fra “mac & cheese” til kanelsnegle), så hvis det lyder som noget for dig, så husk at gemme opskriften her 🙌
Sundhedsfordele ved græskar
Græskar er en god kilde til flere vigtige vitaminer og mineraler. Den er særlig rig på A vitamin, som er afgørende for et sundt syn. En portion Hokkaido græskar kan faktisk dække en stor del af det daglige behov for A vitamin. Derudover indeholder den også C vitamin, der bidrager til immunforsvaret, samt kalium, som er vigtig for hjerte- og muskelfunktion.
Græskar har et højt fiberindhold. Kostfibre hjælper med at opretholde en sund tarmfunktion og kan reducere risikoen for forstoppelse. Fibrene i græskar kan også hjælpe med at regulere blodsukkeret og bidrage til en følelse af mæthed.
Antioxidanter: Græskar indeholder en række antioxidanter, herunder beta-caroten, som kommer fra dens lyse orange farve. Antioxidanter er vigtige for at bekæmpe oxidativt stress i kroppen.
Græskarpuré (til efterårets opskrifter)
Opskrift af: SophieEn opskrift på en simpel græskarpuré som kan bruges i mange forskellige retter.
10
minutter30
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
1 hokkaido græskar
Fremgangsmåde
- Del hokkaido på midten, og fjern kernerne. Skær skrællen af, og skær græskaret i mindre stykker.
- Kog græskaret i rigeligt vand til det her helt mørt.
- Dræn vandet grundigt fra, så der ikke er ekstra væske tilbage.
- Blend det hele godt sammen enten i en foodprocessor, stavblender eller blender.
- Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar