Græskarkage med cream cheese glasur

Denne efterårs-inspirerede kage er et sundere alternativ, da opskriften indeholder hele 500 g hokkaidogræskar! Dermed er det en kage som er pakket med fibre, vitaminer og mineraler, samtidig med at den smager helt vidunderligt.

I opskriften skal du bruge pumpkin pie krydderiblanding, og du finder et link til min opskrift her (det er super nemt og hurtigt).

Hvis du elsker varme krydderier i bagværk, som får hele huset til at dufte fantastisk, så er det her opskriften til dig! 🍂🍁

Græskarkage med cream cheese frosting

Græskarkage med cream cheese frosting

Opskrift af: Sophie

En lækker og svampet kage med masser af græskar og varme krydderier. Sammensætning går perfekt med den søde frosting. En efterårskage der må prøves!

0.0 fra 0 bedømmelser
Forberedelse

30

minutter
Tilberedning

30

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 500 gram hokkaido (rå vægt, uden skal og kerner)

  • 100 gram smør

  • 3 æg

  • 100 gram sukker

  • 50 gram brun farin

  • 250 gram hvedemel

  • 1/2 spsk pumpkin pie krydderi

  • 1 tsk kanel

  • 2 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniljesukker

  • Cream cheese frosting
  • 100 gram smør*

  • 250 gram neutral flødeost

  • 200 gram flormelis

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk pumpkin pie krydderi (valgfrit)

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne skal og kerner fra hokkaido græskar. Afvej 500 g, og skær det i mindre tern.
  • Hæld hokkaido tern i en gryde og dæk med vand. Kog græskaret mørt (ca. 15-20 minutter afhængig af størrelse).
  • Dræn vandet godt fra, og tilsæt smør så det smelter.
  • Når smørret er smeltet, blendes hokkaido og smør helt glat med en stavblender. Lad blandingen køle helt ned inden du fortsætter til næste trin.
  • I en skål tilsættes æg, sukker og brun farin. Pisk til det lyst og luftigt. Tilsæt den afkølede hokkaido puré og rør det forsigtigt rundt med en dejskraber. Bland hvedemel, pumpkin pie krydderi, bagepulver og vaniljesukker og sigt det i dejen. Rør forsigtigt med dejskraberen til der ikke er flere klumper af mel.
  • Hæld dejen i en springform (ca. Ø25 cm) beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tjek med en kniv at der ikke sidder rå dej tilbage.
  • Lad kagen afkøle helt inden der tilsættes frosting.
  • Frosting
  • Tilsæt (blødt) smør og flødeost til en skål og pisk det sammen til det er cremet og uden klumper.
  • Tilsæt flormelis og vanilje, evt. også pumpkin pie krydderi, og pisk til det helt er en jævn masse.
  • Smør på den afkølede kage.

Bemærkninger

  • * Smørret skal have en konsistens så det kan piskes. Afhængig af hvilken type smør der anvendes, er det en god idé at stille smørret frem på bordet 1/2 times tid inden glasuren laves, hvis smørret er meget fast. Jeg bruger ofte vegansk smør blok, og her kunne jeg godt piske den direkte fra køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk