Jeg ved det – navnet er lidt en mundfuld, og eftersom jeg ikke kunne komme på et bedre dansk navn er den hermed døbt “Dubai Chocolate Date Bark”: En opskrift der kombinerer den virale “Dubai chokolade” (en chokoladebar med cremet pistaciefyld) med den virale “Date bark” (ofte lavet som en Snickers version med dadler, peanutbutter, peanuts og mørk chokolade). Hvis du også er helt vild med disse fantastiske desserter hver for sig, så vil du ELSKE denne kombination!
Hvad gør denne opskrift noget særligt?
Dubai chokolade er kendt for den rige smag af mælkechokolade og pistacie, sammen med en utrolig lækker og crunchy tekstur. Den sprøde tekstur kommer fra fyldet som indeholder kadyif (filodej i tynde strimler). Det lyder måske mærkeligt hvis man ikke har prøvet det før, men det er virkelig hypet værd. Find min opskrift her.
Date bark (Dadelbark?) er kendt for at være en sundere, men utrolig lækker dessert med smag af Snickers. De karamelagtige medjool dadler udgør “bunden”, hvorefter der toppes med bla. peanutbutter, peanuts og til sidst mørk chokolade. Resultatet er både sødt, sprødt og cremet og det er den perfekte måde at tilfredsstille den søde tand.
Magien opstår når man kombinerer de to opskrifter på følgende måde:
Bund af medjool dadler + pistacie/kadayif fyld + mørk chokolade = en himmelsk dessert!
Heldigvis er det super nemt at lave, alt det kræver er at få fat på de rigtige ingredienser. Læs mere nedenfor.
Ingredienser
Pistaciecreme: Pistaciecremen er helt klart stjernen i opskriften, og derfor anbefaler jeg også at finde en god én af slagsen. Jeg bruger denne (ikke reklame), som smager fantastisk og har et højt indhold af pistacienødder.
Kadayif: Kadayif – de fine, sprøde tråde af filodej – tilføjer et sprødt element, der balancerer det cremede pistaciefyld. Det skaber en lækker kontrast, som gør hver bid spændende og tilfredsstillende. Du kan finde kadayif i dit lokale etniske supermarked i køleafdelingen.
Smør: Smørret bruges til at stege kadayif sprødt, og giver en rig smag.
Mørk chokolade: Ved at bruge mørk chokolade i opskriften bliver smagen mindre sød end traditionel Dubai chokolade, som ofte laves med mælkechokolade. Det er helt perfekt i denne opskrift, eftersom dadler også bidrager med meget sødme. Chokoladen bidrager også til det sprøde og knasende element i opskriften.
Medjool dadler: De lækre medjool dadler skaber den perfekt bund for fyldet, og den karamelagtige smag passer perfekt sammen med de øvrige ingredienser.
Havsalt: Ingen dessert uden havsalt, da det er med til at fremhæve sødmen i opskriften.
Det er alt du behøver! 🙏
Dubai chocolate date bark
Opskrift af: SophieEn helt igennem fantastisk snack som består af medjool dadler og pistaciefyld overtrukket med mørk chokolade.
4
servings30
minutter40
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
180 gram pistaciecreme
130 gram mørk chokolade (smeltet)
75 gram kadayif (filodej i tynde strimler)
20 gram smør
400 gram medjool dadler
Evt. flagesalt til toppen
Fremgangsmåde
- Start med at skære kadayif i små stykker.
- Opvarm smør på en pande, og tilsæt kadayif. Steg det sprødt og gyldent ved middel varme. Husk at røre godt rundt i det undervejs.
- Når kadayif er gyldent, hældes det i en røreskål. Tilsæt pistaciecreme, og rør det godt sammen. Stil til side.
- Skær dadlerne halvt igennem med en kniv og fjern stenene. Læg dadlerne ved siden af hinanden på et stykke bagepapir så det har form som en firkant (OBS. dadlerne skal gerne lægge tæt sammen, så der ikke kommer “huller” i bunden hvor fyldet kan løbe ud).
- Læg endnu et stykke bagepapir oven på dadlerne, og brug en kagerulle til at rulle dadlerne flade.
- Fordel nu pistaciefyldet ovenpå dadlerne i et jævnt lag.
- Top med den smeltede chokolade, og fordel det forsigtigt over pistaciefyldet.
- Top med lidt havsalt/flagesalt og stil det hele i køleskabet.
- Når chokoladen har sat sig, kan det skæres ud i mindre stykker og opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar