Den bedste squash brownie

Sæt tænderne i disse intense chokoladebrownies, som ingen vil gætte er veganske. Squash er stjernen i denne opskrift, med hele 300 g (!) squash anvendt i dejen, hvilket er med til at give den mest fantastiske konsistens!

Hvorfor vælge en brownie med squash?

Indrømmet – jeg var skeptisk over for om squash i en kage oprigtigt ville være en god idé. Min tanke var at revet squash må man kunne smage, eller at konsistensen ville være underlig. Men jeg må ligge mig fladt ned, og sige at det her er min yndlingsbrownie… nogensinde. Alle mine tvivl er blevet gjort til skamme, fordi man kan slet ikke smage squash i denne kage! Du står i stedet med smagen af en lækker og intens chokoladebrownie, som kan serveres for alle – den er endda testet (og godkendt) af mine børn på 3 og 5 år😅.

Vegansk opskrift

Hvor utroligt det end lyder, kræver opskriften hverken æg, smør eller mælk. Jeg elsker at lave opskrifter som denne hvor alle kan være med, uanset om man spiser æg/mejeriprodukter eller ej. Jeg er ikke selv veganer længere, og derfor er det ikke et spørgsmål om at gå på kompromis med ingredienser for at gøre den vegansk – tværtimod. Tro mig, opskriften her går ikke ned på smag, og den vil tilfredsstille enhver chokoladecraving.

Den bedste squash brownie

Den bedste squash brownie

Opskrift af: Sophie

En opskrift på lækre og svampede brownies med revet squash, som vil tilfredsstille enhver chokoladecraving. Opskriften er vegansk, så alle kan være med.

0.0 fra 0 bedømmelser
Forberedelse

15

minutter
Tilberedning

25

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel

  • 50 gram kakaopulver

  • 135 gram solsikkeolie

  • 1 squash (ca. 300 gram) fintrevet

  • 100 gram brun farin

  • 100 gram sukker

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 100 gram hakket mørk chokolade

  • 1 knivspids flagesalt

Fremgangsmåde

  • I en skål tilsættes sukker, brun farin og olie. Pisk det sammen med en håndmikser.
  • I en anden skål blandes mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker. Riv også squash fint på et rivejern.
  • Sigt de tørre ingredienser i de våde ingredienser. Rør rundt med en ske til det bliver en jævn masse.
  • Tilsæt nu revet squash og pisk det sammen med håndmikseren (OBS: pisk ikke for længe, kun til det hele er blandet).
  • Tilsæt den hakkede chokolade og et nip flagesalt, og vend det forsigtigt i dejen.
  • Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen heri.
  • Bag ved 200 grader i ca. 25 minutter. Tjek kagen ved at prikke i den med en kniv, der skal ikke være rå dej på kniven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk