Dadelkaramel dip

Dadelkaramel-dip: Den ultimative snack

Denne dip har den dybe, karamelagtige smag, vi alle elsker – men en “hemmelig” ingrediens. Som navnet antyder, er hovedingrediensen dadler. De små, søde frugter er naturligt rige på sukker og har en karamelagtig smag, der gør dem perfekte til en sund snack. Når de blendes med et par andre lækre ingredienser, forvandles de til en cremet dip, der kan tilfredsstille enhver sød tand.

Derfor vil du elske denne opskrift…

  • Næringsrig: Dadler indeholder fibre, vitaminer og mineraler.
  • Utrolig alsidig: Brug den som dip til æbler, smør den på pandekager, eller rør den i din havregrød.
  • Nem at lave: Det kræver kun få ingredienser og en tur i foodprocessoren.

Serveringsforslag

Denne søde dip kan serveres på mange måder – her er et par forslag:

  • Frisk frugt: Æbler, pærer eller bananer dypper perfekt i den bløde dip.
  • Som pålæg: Smør et lag på brød/kiks/knækbrød.
  • Dessert-topping: Brug den som karamel på yoghurt, is eller havregrød.

Indholdet kan også varieres efter præference…

Tilsæt flagesalt for en smag af saltkaramel

Tilsæt lidt peanutbutter/mandelsmør for en mere nøddeagtig smag

Det er kun fantasien der sætter grænser, og jeg håber at jeg måske har inspireret dig til at prøve denne lækre snack ✨

Dadelkaramel dip

Dadelkaramel dip

Opskrift af: Sophie

Denne cremede dip med smag af karamel er meget alsidig og perfekt som en sød snack.

0.0 fra 0 bedømmelser
Forberedelse

15

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 175 gram bløde medjool dadler (uden sten)

  • 2 spsk fløde/flødealternativ f.eks. Alpro

  • 1 spsk kokossukker

  • 1/4 tsk kanel

  • 2 spsk vand

  • Flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tilsæt dadler, fløde, kokossukker og kanel til en foodprocessor. Blend det hele sammen, og tilsæt vand lidt efter lidt, til du får en cremet konsistens (tilsæt evt. mere/mindre vand efter behov). Tilsæt evt. et lille drys flagesalt.
  • Servér med æblebåde, som pålæg eller på is/yoghurt/havregrød.
  • Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk