Citronmazarin med birkesglasur

Var der nogen der sagde citronmåne?

Citronmåne er totalt nostalgi for mig, da det var noget vi fik med jævne mellemrum da jeg var barn. Derfor blev jeg taget tilbage i tiden, da jeg først smagte denne kage. Den smager af citronmåne… men bare endnu bedre! Mere saftig, mere smag, en anelse mere syrlig. Wow siger jeg bare 🤩 Jeg ved at jeg kommer til at bage denne kage igen og igen, og nu glæder jeg mig til at dele den med dig!

Kagen består af:

Marcipan: Marcipanen bidrager med en lækker svampet konsistens, men også masser af smag. Det er bla. derfor at kagen kun bliver bedre af at stå på køl i nogle dage, hvor den altså ikke bliver tør.

Vaniljestang: Jeg vil mene at man aldrig kan få for meget vanilje i en opskrift 😅 Det giver bare noget helt særligt at tilføje vaniljekorn til kager. Både visuelt men helt klart også smagsmæssigt. I denne opskrift er der skruet op for vaniljen, og det er bl.a. det som er med til at gøre den “next-level”.

Birkesglasur: Birkes giver smag og et sofistikeret udtryk til en standard hvid glasur.

Citron: Citronen er selvfølgelig stjernen i denne kage, da den både bidrager med aroma (fra revet citronskal) i selve kagen, og syrlighed fra saften i glasuren.

Hvis man normalt ikke er til citrondesserter, tror jeg virkelig at denne opskrift kan få folk til at skifte mening 🤭

Citronmazarin med birkesglasur

Citronmazarin med birkesglasur

Opskrift af: Sophie

Denne kage er den perfekte balance mellem sødt og syrligt. Med en mild smag af marcipan og svampet tekstur er denne kage en sikker vinder.

Ret: Dessert, KagerSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

8

stykker
Forberedelse

20

minutter
Tilberedning

30

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 185 gram marcipan

  • 125 gram smør

  • 100 gram sukker

  • 4 æg

  • 1 vaniljestang (valgfrit)

  • 1 tsk vaniljesukker

  • Skal af 1 øko citron

  • 65 gram hvedemel

  • Glasur
  • 2 dl flormelis

  • Saft af 1/2 citron (evt. lidt mere/mindre)

  • 1/2 tsk blå birkes

Fremgangsmåde

  • Marcipanen rives groft på et rivejern.
  • Tilsæt marcipan, smør og sukker til en skål og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen mens der stadig piskes.
  • Tilsæt citronskal, vanilje og mel og pisk det hele sammen til en glat og ensartet dej.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min til kagen er færdigbagt i midten (tjek med en kniv at der ikke sidder rå dej tilbage).
  • Forbered glasuren ved at røre alle ingredienserne sammen.
  • Fordel glasuren over kagen når den er afkølet.

Bemærkninger

  • Kagen holder sig bedst på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk