Chokolademousse med silketofu

Dette er intet mindre end en himmelsk dessert, som ikke kun er utroligt velsmagende men også nem at lave og fyldt med næringsstoffer. Denne opskrift er til dig der søger en cremet chokoladedessert med sundere ingredienser, uden af gå på kompromis med smagen.

Fordelene ved silketofu

Silketofu er en fantastisk ingrediens til at skabe en cremet og glat konsistens i desserter. Den er lavet af sojabønner og er rig på protein, jern og calcium, hvilket øger dessertens næringsindhold. Tofu’en smager ikke af meget i sig selv, men derimod absorbere den smagene fra de øvrige ingredienser, hvilket resulterer i en chokolademousse, der er fyldig og rig på smag.

Chokolademousse med silketofu har været meget hypet på sociale medier – og med god grund. Skepsis bliver gjort til skamme når man først har smagt denne bid af cremet, intens chokoladesmag.

Dessert med 2 ingredienser?

I opskriften har jeg godt nok brugt 4 ingredienser, men i teorien kunne du lave denne opskrift med kun 2: silketofu og smeltet chokolade. Jeg har valgt at tilsætte ahornsirup og kakaopulver for ekstra smag og sødme, men det er helt valgfrit.

Denne opskrift er virkelig en fantastisk dessert, der kombinerer det bedste fra begge verdener: intens chokolade smag og sundere ingredienser. Den er perfekt til at imponere gæster, forkæle familien eller bare som en særlig treat til dig selv.

Chokolademousse med silketofu

Chokolademousse med silketofu

Opskrift af: Sophie

Med få ingredienser kan du fremtrylle en himmelsk dessert, som ikke kun er utroligt velsmagende men også nem at lave og fyldt med næringsstoffer.

Ret: Dessert, SnacksSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Personer

4

personer
Forberedelse

30

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 1 pakke silketofu (300 g) stuetemperatur

  • 100 gram mørk chokolade

  • 1 spsk ahornsirup

  • 1 spsk kakaopulver

  • Topping
  • 50 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Smelt chokoladen.
  • Tilsæt alle ingredienser til en foodprocesser/blender. Blend til det er helt glat og cremet.
  • Fordel moussen i 4 små portionsglas. Sæt moussen i køleskabet natten over.
  • Topping
  • 30-60 minutter inden moussen skal serveres:
    Smelt de resterende 50 g chokolade og fordel ovenpå moussen. Spred det ud i et tyndere lag med en ske. Stil glassene tilbage i køleskabet til chokoladen har sat sig.
  • Nyd som den er eller tilsæt lidt flødeskum og/eller friske bær på toppen.

Bemærkninger

  • Chokolademoussen kan opbevares i køleskabet i op til 3-4 dage. Sørg for at dække glassene godt til, så moussen holder sig frisk og lækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk