Burgerboller alá Brioche

Jeg er ked af at sige det her…

Men jeg tror ikke at du har lyst til at købe færdige burgerboller igen, efter du har sat tænderne i dem her 🤭 Inspireret af de franske “Brioche” brød byder denne opskrift på en let og luftig bolle, med en lækker smag som b.la. kommer fra indholdet af smør og æg. Jeg har nedjusteret mængden af smør fra den helt klassiske brioche, men personligt syntes jeg ikke det går på kompromis med smagen.

Hvad er Brioche?

Brioche er en klassisk fransk brødtype, der er lavet med en høj andel af smør og æg, hvilket giver det en blød og let krumme. Denne kombination gør brioche ideel til burgerboller, da de kan holde til de saftige ingredienser, samtidig med at de tilføjer en dejlig smag til burgeren.

Den nemmeste dej at arbejde med…

Jeg er meget positivt overrasket over, hvor nem den her dej er at arbejde med. Når først dejen er rørt sammen i røremaskinen, er den overhovedet ikke klistret, hvilket gør den dejligt nem at forme. Derfor er det også en god begynder opskrift, som er særligt god hvis det er første gang du kaster dig ud i en hjemmelavet burgerbolle. Her kan alle være med!

Rigtig god bagelyst! 🙏

Burgerboller alá Brioche

Burgerboller alá Brioche

Opskrift af: Sophie

Burgerboller så gode og nemme at lave, at du kommer til at vende tilbage til dem igen og igen. Inspireret af det populære franske “brioche” brød er bollerne luftige og smagfulde.

Ret: Bagværk, BrødSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

8

stk
Forberedelse

20

minutter
Tilberedning

20

minutter
Hævetid

1,5

time
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 2 dl mælk

  • 15 gram gær

  • 10 gram sukker

  • 100 gram smør

  • 400 gram hvedemel

  • 3 æggeblommer (gem f.eks. hviderne til en omelet)

  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Smør og mælk lunes til smørret er smeltet.
  • Tilsæt gær, sukker og salt og rør godt.
  • Tilsæt mel og æggeblommer, og rør det hele sammen til en ensartet masse.
  • Kør dejen i røremaskine i 5-10 minutter til dejen er glat og smidig.
  • Form dejen til kugle med hænderne og drys med lidt mel i bunden af skålen og ovenpå dejen.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager omkring 1-2 timer.
  • Slå luften ud af dejen, og form til 8 lige store boller. Placér dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i yderligere 30 minutter.
  • Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk