Bolognese med kylling

Kylling bolognese er et fantastisk alternativ til den traditionelle ret med oksekød. Den er lige så fyldt med smag, og opskriften er enkel nok til hverdagsbrug, men også god til gæster (især hvis den serveres i selskab med en god hjemmelavet pasta) 🙏

Hemmeligheden bag en god bolognese…

En god tomatsauce/pomodoro: I og med saucen primært består af tomat, er det afgørende med en type af tomater med en god og intens smag. Vælg gerne tomat fra et godt mærke f.eks. Mutti.

Simretid: Ved længere simretid vil retten trække mere smag. Gå efter min. 1 time simretid hvis muligt.

Krydderier: Jeg anbefaler altid at tilsætte laurbærblade til simreretter, og det fungerer altså også perfekt til bolognese. Det giver sådan en dejlig smag, når retten får lov at trække smag fra laurbær.

Godt kød: Kødet har selvfølgelig også betydning for smagen. Her vil mere fedtholdigt kød give en mere smagfuld bolognese, men en mere mager kød variant variant kan blive mindst lige så godt (efter min mening).

“Less is more”

Nogle gange er de mest simple retter også de bedste, og det er denne ret et meget godt eksempel på. Jeg håber du har lyst til at give denne lækre kyllingebolognese et skud!

Bolognese med kylling

Bolognese med kylling

Opskrift af: Sophie

Nem og smagfuld bolognese med kylling i stedet for oksekød.

Ret: AftensmadKøkken: ItalienskSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Servings

4

servings
Prep time

30

minutter
Tilberedning

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 500 gram hakket kylling

  • 1 stort løg

  • 2 gulerødder

  • 1 dåse hakkede tomater/pomodoro/pizzasauce (gerne mutti)

  • 1 dåse tomatpuré

  • 400 ml vand

  • 1 grøntsags bouillon terning

  • 1 spsk oregano

  • 2 laurbærblade

  • Salt & peber

Fremgangsmåde

  • Start med at hakke løg og gulerødder.
  • Svits løg og gulerødder i olie i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt kyllingekød og hak det grundigt.
  • Når kødet er brunet tilsættes tomatsauce, tomatpuré, bouillon, vand og krydderier.
  • Lad det hele simre i min. 30 minutter, men gerne 1 time hvis tiden er til det.
  • Servér kyllingebolognese med friskkogt pasta, mozzarella og evt. (hjemmelavede) croutoner – se note nedenfor.

Bemærkninger

  • Hvis du har et par skiver daggammelt brød, kan det blive til fantastiske croutoner! Skær brødet ud i små firkanter og vend med olie og krydderier, hvorefter det bages sprødt i ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk