Prøv lige at forestil dig det her: aromatiske bagte tomater, karamelliserede løg og cremet burrata serveret på sprødt brød – det smager altså af sommer og varmere himmelstrøg!
Det bedste er at retten kun tager 10 minutter at forberede – ovnen klarer nemlig resten.
Ingredienser i retten:
Burrata
Hvis du endnu ikke har prøvet burrata – så er dette dit tegn til at prøve det! Burrata har en mild og cremet smag (kan sammenlignes med mozzarella) og det går godt til mange forskellige retter.
Tomater
Når tomater bages i ovnen frembringer det smagen og sødmen. Jo mere solmodne tomaterne er, jo bedre smager de. Prøv så vidt muligt at finde nogle gode tomater, så bliver retten bare så meget bedre.
Løg
På samme måde som tomaterne, frembringes sødmen i løget når det bages. Det giver en fantastisk karamelliseret smag, som komplimenterer de øvrige ingredienser.
Hvidløg
Kender du tricket med at bage et helt hvidløg (inkl. skrællen) i ovnen? Hvidløget bliver bagt og karamelliseret, og efterfølgende kan man nemt klemme indholdet ud af det ristede hvidløg ud, og bruge det til at give smag til diverse retter. Fantastisk!
Basilikum
Basilikum er og bliver min yndlingskrydderurt. Jeg syntes den er enormt alsidig, og så er det en uundværlig del af det italienske køkken, som jeg holder utrolig meget af. I denne ret vendes finthakket basilikum med det ristede hvidløg, og sammen giver det en smagseksplosion uden lige.
Prøv denne ret næste gang du…
Gerne vil imponere dine gæster (men med minimal indsats), eller bare har lyst til en rustik og virkelig smagsfuld ret.
Bagte tomater & løg (med burrata)
Opskrift af: SophieDenne smagssammensætning går man ikke galt i byen med! Imponér dine gæster med denne skønne sommerret som kun tager 10 min at forberede.
4
personer10
minutter1
timeHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
1 kg friske tomater
2-4 rødløg (afhængig af størrelse)
200 gram burrata
1 helt hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
Olivenolie
Salt & peber
Tørret oregano
- Øvrigt
Ristede skiver (godt) brød
Fremgangsmåde
- Skær tomater og løg i kvarte og hæl dem i et ildfast fad. Placér også et helt hvidløg i midten af tomaterne.
- Hæld godt med olivenolie over tomater, rødløg løg og hvidløg. Drys med tørret oregano, salt og peber.
- Bag fadet ved 200 grader i ca. 1 time.
- Lad blandingen køle lidt af. Imens blander du 1 håndfuld hakket frisk basilikum med indholdet af det bagte hvidløg (kan klemmes ud) og en smule olie.
- Hvis det skal være lidt rustiks, kan du tilsætte burrata direkte til tomater og løg, og toppe med små klumper af basilikum/hvidløgs massen. Alternativt kan man anrette fyldet på små ristede stykker brød.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar