Er du på udkig efter en lækker og nærende morgenmad, som også er fyldt med smag? Denne opskrift på bagte havregryn med surdej, hindbær og chokolade er ideel til at forberede aftenen før, så du har en hurtig og tilfredsstillende morgenmad klar, selv på de travle dage.

Variationer og tips:
- Variationer: Du kan nemt tilpasse denne opskrift efter hvad du godt lide. F.eks. kan du tilsætte blåbær i stedet for hindbær eller nødder i stedet for chokolade!
- Lækre toppings: Smagsoplevelsen bliver kun endnu bedre ved at tilføje lækre toppings efter bagning! Prøv f.eks. at toppe med skyr, frisk frugt, nødder eller en smule honning/ahornsirup 🙌
- Morgenmad til flere dage: Hvis du f.eks. laver dobbelt portion, kan du opbevare de bagte havregryn i en tætsluttende beholder i op til 3 dage i køleskabet, eller du kan vælge at fryse det ned i portioner.

Mangler du også tit inspiration til morgenmad?
Jeg må indrømme, at jeg ofte er lidt idéløs når det kommer til morgenmad. Det ender ofte med, at jeg tager et hurtigt stykke brød eller lignende. Det er ærgerligt, når man tænker på, hvor mange spændende og nærende morgenmadsretter der egentlig findes! Jeg har gang på gang haft lyst til at prøve noget nyt, så derfor er jeg virkelig begejstret for denne opskrift 😍
Prøv denne opskrift næste gang, du har brug for noget, der både er sundt, mættende og fuld af smag – og det bedste af det hele: Du kan lave det i forvejen! 🙌

Bagte havregryn med surdej, hindbær og chokolade
Opskrift af: SophieMed denne opskrift på bagte havregryn får du skøn morgenmad eller snack, som smager af dessert, men som også er fyldt med gode næringsstoffer.
5
servings15
minutter30
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
150 gram grovvalsede havregryn
100 gram surdej (gerne overskudssurdej)
2 små overmodne bananer (1,5 hvis de er store)
2 æg
1 dl mælk
35 gram smeltet smør
2 spsk kokossukker (alternativ: brun farin)
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
100 gram hindbær (friske eller frosne)
40 gram mørk chokolade, hakket
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Mos bananerne i en skål, og tilsæt æg og surdej. Rør det godt sammen.
- Tilsæt kokossukker (eller brun farin), bagepulver, vaniljesukker, smør og mælk og rør rundt.
- Vend nu havregryn i dejen, efterfulgt af hindbær og chokolade.
- Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (min måler 20×20 cm), og bag i ca. 20-30 min. til skorpen er let gylden.
- Lad den bagte havregrød køle lidt inden den nydes med eksempelvis vaniljeskyr og ahornsirup.
Skriv et svar