Ny morgenmadsfavorit!
Siden jeg postede denne opskrift har jeg lavet bagte havregryn med surdej til min familie hver uge, det er bare så lækkert! Der var også stor interesse for opskriften da jeg delte den på Instagram, så jeg tænkte det var på sin plads med endnu en opskrift 🙏 Denne gang er det til chokolade-elskeren, jeg har nemlig lavet en version med kakaopulver og chokolade, og det er (næsten) som at spise et stykke brownie til morgenmad 😍

God til dage på farten
Denne opskrift er helt perfekt at lave på forkant, og opbevare stykker i køleskabet (det smager nemlig også godt koldt). Så er det nemt at servere med f.eks. skyr og friske bær til morgenmad, men det er også en genial snack på farten.
Prøv denne opskrift næste gang, du har brug for noget, der både er sundt, mættende og samtidig smager som dessert 🥰
15
minutter30
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
150 gram grovvalsede havregryn
2 æg
2 små bananer (1,5 hvis de er store)
100 gram overskudssurdej
3 spsk kakaopulver
1,5 dl mælk
35 gram smeltet smør
2 spsk kokossukker (alternativ: brun farin)
1 tsk vanilje
1 tsk bagepulver
50 gram mørk chokolade, hakket
Et lille drys flagesalt til toppen (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Mos bananerne i en skål, og tilsæt æg og surdej. Rør det godt sammen.
- Tilsæt kokossukker (eller brun farin), bagepulver, vaniljesukker, havregryn og kakaopulver, og rør det godt sammen.
- Vend mælk og smeltet smør i, efterfulgt af den hakkede chokolade.
- Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (min måler 20×20 cm). Drys evt. lidt flagesalt på toppen. Bag i ca. 20-30 min.
- Lad den bagte havregrød køle lidt inden den nydes med eksempelvis vaniljeskyr og friske bær.
Skriv et svar