Bagt hokkaido pasta (alá mac and cheese)

Denne pastaret er smagfuld, cremet og mættende. Selvom det ikke er en tro kopi, så minder retten lidt om “Mac and cheese” grundet den cremede sauce og osten på toppen. Derudover er retten fyldt med næringsstoffer bl.a. A vitamin og beta-caroten fra græskar, samt E-vitamin fra cashewnødder. Retten er det perfekte sideelement til både salat og/eller kød, men kan også spises som den er.

Dette skal du bruge…

For at lave denne opskrift skal du bruge en færdiglavet græskarpuré. Du kan finde min opskrift ved at klikke her. Bare rolig, det er simpelt og hurtigt at lave, og så kan du bruge overskydende græskar til andre lækre opskrifter.

Derudover skal du også bruge en god blender. Dette skyldes at cashewnødderne skal blendes helt cremet. Jeg bruger en Vitamix blender.

Bagt hokkaido pasta (alá mac and cheese)

Bagt hokkaido pasta (alá mac and cheese)

Opskrift af: Sophie

Denne cremede pastaret består bl.a. af græskar og cashewnødder som er vendt med pasta og toppet med ost, hvorefter den bages i ovnen. En rigtig “comfort food” ret til efteråret!

0.0 fra 0 bedømmelser
Servings

4

servings
Prep time

30

minutter
Tilberedning

40

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 250 gram græskarpuré

  • 150 gram cashewnødder

  • 2 dl mælk

  • 1/2 spsk flydende honning

  • 1 tsk løgpulver

  • 1,5 tsk salt

  • 1/2 tsk røget paprika

  • 1/2 tsk oregano

  • 1/4 tsk chiliflager (kan undlades)

  • Øvrigt
  • 300 gram pasta (tørvægt)

  • 80 gram revet cheddar

Fremgangsmåde

  • Start med at stille cashewnødderne i blød i min. 2 timer forinden på køkkenbordet. Du kan også gøre det dagen før, og blot placere nødderne i køleskabet.
  • Dræn vandet fra nødderne og tilsæt mælk, græskarpuré, cashewnødder, honning, salt og krydderier til en kraftfuld blender. Blend det hele til det er cremet og ensartet i konsistensen.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  • Vend den drænede pasta godt sammen med græskarsaucen i et ovnfast fad. Slut af med revet ost.
  • Bag retten i en forvarmet ovn på 200 grader i 30-40 minutter til overfladen er let gylden og osten er smeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk