Bagt havregrød

En skål havregrød er fin – bagt havregrød er fantastisk! For hvad er bedre end at starte dagen med “kage” til morgenmad? Jeg er i hvert fald fan af “almindelige” retter forklædt som dessert. Desuden er det altid godt med lidt fornyelse, så man ikke kører træt i de samme ting.

Hvorfor bage havregrød i ovnen?

Bagt havregrød er ikke kun nemt at lave, det er også utroligt alsidigt og mættende. Ved at bage havregrøden bliver teksturen mere fast og fyldig – lidt som kage. Det bedste af det hele er at du kan tilpasse opskriften med dine yndlingsfrugter, nødder, frø eller krydderier for at skabe din foretrukne smag.

Serveringsforslag

Bagt havregrød er virkelig lækkert serveret lun fra ovnen. Du kan nyde den alene eller med skyr/mælk/yoghurt på toppen og gerne et strejf af honning/ahornsirup. Det skader heller ikke med lidt ekstra crunch f.eks. i form af hakkede nødder eller frø.

Eventuelle rester kan opbevares i køleskabet i op til 3-4 dage og genopvarmes i mikroovnen, når du er klar til at nyde den igen. Derfor er det også en god ret du kan lave på forkant til de travle morgener.

Bagt havregrød

Bagt havregrød

Opskrift af: Sophie

Bagt havregrød er ikke kun nemt at lave, det er også utroligt alsidigt og mættende. Du kan tilpasse opskriften med dine yndlingsfrugter, nødder, frø eller krydderier

Ret: MorgenmadSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Personer

1

person
Forberedelse

5

minutter
Tilberedning

20

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 1/2 banan

  • 1 æg

  • 1 spsk biscoff (alternativ: peanutbutter)

  • 1 spsk ahornsirup

  • 1/2 dl mælk

  • 50 gram grovvalsede havregryn

  • 1/2 tsk kanel

  • 1/2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Start med at piske æg, biscoff, ahornsirup og banan sammen i en skål med en gaffel.
  • Tilsæt havregryn, kanel, bagepulver og mælk og rør det hele godt sammen.
  • Smør en lille ovnfast bageform med lidt flydende fedtstof fx becel. Hæld blandingen i.
  • Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk