Aspargestærte

En sund tærte med fuldkorn, asparges, æg og hytteost

Jeg elsker grønne asparges, og jeg plejer altid at udnytte asparges-sæsonen til det fulde! For det meste plejer jeg helt simpelt at skære dem i mindre stykker, og stege dem på panden i olie, til de er tilberedt, men stadig har lidt bid. Efter min mening behøver de ikke meget andet end lidt flagesalt og peber. Her tager vi dog den lækre grøntsager til nye højder, med en lækker og hjemmelavet aspargestærte.

Variationsmuligheder

Det gode ved tærter er, at der er SÅ mange variationsmuligheder, og man kan vitterligt sammensætte sin tærte præcis, som man godt kan lide den. Er asparges ikke i sæson? Brug broccoli i stedet. Ikke vild med fuldkorn? Udskift grahamsmel med hvedemel. På den måde er det også en god ‘tøm-køleskabet’-ret, da man kan få brugt en kedelig rest grøntsager, som kan få nyt liv.

Hytteost som ingrediens

Jeg plejer altid at bruge en blanding af hytteost/æg i mine tærter. Jeg synes, det giver mere smag og tekstur, fremfor kombinationen af æg og mælk. I opskriften står der hytteost 4%, men du kan også godt bruge en med lavere fedtprocent – du skal bare være opmærksom på, at fyldet måske bliver en smule mere vandet, og skal have lidt længere tid i ovnen.

Hjemmelavet vs færdig tærtedej

Jeg er all-in for nemme løsninger, der hvor det giver mening, og du kan sagtens bruge en pakke færdigkøbt tærtedej til denne opskrift. Jeg er dog selv ret stor fan af denne opskrift på fuldkornsdej, fordi:

  • det er ingredienser, som jeg altid har i skabene
  • den tager omkring 5 minutter at røre sammen
  • den kan holde sig på køl, indtil du skal bruge den. Jeg lavede f.eks dejen dagen før.

Alt i alt er dette altså bare en rigtig dejlig forårs/sommerret, som ville gå rigtig godt med en blandet salat eller et stykke kød. Jeg håber, du har lyst til at prøve den!

Aspargestærte med fuldkorn

Aspargestærte med fuldkorn

Opskrift af: Sophie

Denne tærte er en perfekt måde at udnytte asparges-sæsonen. Bunden består af en lækker og mættende fuldkornsdej, og fyldet består bla. af æg og hytteost. En super smagfuld ret som både egner sig til aftensmad og frokost, da den også kan spises kold.

Ret: Frokost, AftensmadSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Personer

6

personer
Forberedelse

30

minutter
Tilberedning

30

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 2 bundt friske grønne asparges (ca. 500 gram)

  • 2 løg (3 hvis de er små)

  • 250 gram hytteost 4%

  • 1 håndfuld frisk basilikum

  • 2 tsk salt

  • Tærtedej
  • 200 gram hvedemel

  • 100 gram grahamsmel

  • 3/4 dl koldpresset olie (fx raps eller oliven)

  • 1,5 dl vand

  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Tærtedej
  • Bland mel, grahamsmel og salt i en skål.
  • Tilsæt olien og rør det rundt i melet.
  • Tilsæt vand (lidt ad gangen, det er ikke sikkert du skal bruge det hele), til du har en fast men smidig dej.
  • Stil dejen i kølekabet fx i en frysepose eller overtrukket med film.
  • Tærtefyld
  • Skyl asparges og bræk den nederste del af som kasseres. Skær asparges i mindre stykker (gem evt. 4 til pynt).
  • Løg skæres over på midten, og snittes til tynde strimler.
  • Varm en pande med olie, og steg løg til de er let brune og karameliserede. Tilsæt de hakkede asparges og steg dem med i ca. 5 min til de har fået en flot grøn farve.
  • Krydder grøntsagerne med salt og peber.
  • I en skål piskes æg og hytteost sammen med en gaffel. Tilsæt også salt, peber og friskhakket basilikum.
  • Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord og placer dejen i din tærteform (min har en diameter på 25 cm). Det er muligt at der skal klippes lidt overskydende dej fra kanterne, afhængig af din tærteform.
  • Hæld nu de stegte grøntsager over tærten, efterfulgt af æggemassen ovenpå. Pynt evt. med de 4 resterende asparges.
  • Bag i ovn ved 200 grader i ca. 30 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk