Æbleskiver (overskudssurdej)

Æbleskiver er en uundværlig klassiker i julen, og her får du en opskrift med et twist – nemlig med overskudssurdej! Hvis du har en aktiv surdej, kender du sikkert til de små mængder, man har til overs, når man fodrer den. Hvorfor smide det ud når man kan bruge det i lækre opskrifter? 😍

Surdejen tilføjer en let syrlighed og dybde til smagen, og samtidig gør den dejen ekstra luftig. Så næste gang du står med overskudssurdej, har du en god undskyldning for at lave en portion lune, hjemmelavede æbleskiver.

Hvorfor bruge surdej i æbleskiver?

Smag: Surdejen tilføjer en mild syrlighed, som balancerer den søde dej perfekt.

Tekstur: Surdejen hjælper med at gøre æbleskiverne ekstra luftige.

Ingen spild: En bæredygtig måde at bruge overskudssurdej på, så intet går til spilde.

Hvis du kan lide æbleskiver så vil du elske denne opskrift!

… Så find æbleskivepanden frem, og kom i julestemning med denne opskrift! 🎄

Æbleskiver (overskudssurdej)

Æbleskiver (overskudssurdej)

Opskrift af: Sophie

Disse æbleskiver indeholder surdej og de har en lækker og saftig konsistens, samtidig med at de smager helt som æbleskiver skal smage.

0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

24

stk
Forberedelse

15

minutter
Tilberedning

30

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 2 æg

  • 100 gram overskudssurdej

  • 3 dl kefir

  • 50 gram smeltet smør

  • 25 gram sukker

  • 200 gram hvedemel

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1/4 tsk kardemomme

  • 1 tsk bagepulver

  • 1/4 tsk natron

  • Øvrigt
  • Træspyd

  • Sprøjtepose (valgfrit)

Fremgangsmåde

  • Start med at dele æggeblomme og æggehvider i 2 forskellige skåle. Pisk æggehviderne stive.
  • Tilsæt surdej, sukker, kefir til æggeblommerne og rør det sammen. Tilsæt mel, kardemomme, vanilje, bagepulver og natron og pisk det sammen. Pisk smørret i til sidst.
  • Vend nu de piskede æggehviderne i dejen med en dejskraber.
  • Hvis du gerne vil lave helt runde æbleskiver, hældes 1/3 af dejen i en sprøjtepose. Stil til side.
  • Opvarm en æbleskivepande til middel varme. Tilsæt lidt smør til panden (brug evt. en bagepensel).
  • Fyld nu hullerne 3/4 med dej. Når dejen har sat sig i kanten, kan du bruge et træspyd til at vende æbleskiven på højkant. Brug nu dejen i sprøjtepose til at fylde mere dej i. Når dejen har sat sig, kan du gentage processen så æbleskiven får en flot rund form.
  • Fortsæt indtil alle æbleskiverne er stegte. Du kan med fordel lune æbleskiverne i ovnen inden servering.
  • Servér på klassisk vis med syltetøj og flormelis.
  • Den nemme metode…
  • Hvis formen på dine æbleskiver ikke er så vigtigt, kan du nøjes med blot at vende æbleskiven om én gang, så den steges på begge sider. Formen vil blive mere oval, men smagen er stadig lige så god.

Bemærkninger

  • æ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk