Hvis du heller ikke kan få nok af kombinationen af æble og kanel, så skal du prøve dette lækre æblebrød med pekannødder! Det er et brød, der kombinerer en blød, saftig krumme med en let knasende tekstur, hvilket gør det ideelt til en lækker eftermiddagssnack. Æblerne giver en naturlig sødme til brødet, mens pekannødderne tilføjer både smag og tekstur.
Forskellen på æblebrød og æblekage
Selvom der ved første øjekast måske ikke er den helt store forskel, har jeg valgt at kalde opskriften “æblebrød”, eftersom det er mildere i smagen, og mindre sødt end klassisk æblekage. Dette gør opskriften ideel som mellemmåltid. Selvom dette æblebrød ikke er helt det samme som æblekage, er det stadig PAKKET med smag, og brødet har en fantastisk saftig konsistens.
Serveringsforslag
Bag dette æblebrød som en hyggelig weekendaktivitet, eller lav det i en stor portion og frys ned til de travle dage – skiverne kan nemt tøs op og lunes. Servér det som det er, eller nyd det med f.eks. skyr, ahornsirup og hakkede pekannødder på toppen 😍. Dette æblebrød med pekannødder er den perfekte måde at udnytte sæsonens bedste råvarer 🍁
Æblebrød med pekannødder
Opskrift af: SophieSaftigt æblebrød med sprøde pekannødder og smag af kanel.
20
minutter30
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
2 æg
50 gram brun farin
25 gram sukker
100 gram kefir
200 gram mel
50 gram smeltet smør
50 gram pekannødder (kan udelades)
200 gram æbler (groftrevet)
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Tilsæt æg, sukker og brun farin til en skål og pisk det luftigt.
- Tilsæt kefir og smeltet smør (obs. smørret må ikke være for varmt), og rør det rundt.
- Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
- Hak pekannødderne groft og riv æblet på den grove side af rivejernet. Vend det i dejen.
- Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min, eller til kagen er gylden og færdigbagt.
- Vend brødet ud af formen (med bagepapiret), og lad det afkøle på en bagerist.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere